Redo för parning och NM

Eftersom att Lhine är över 7 år så måste hon veterinärbesiktas innan parning, vilket mamma påminde mig om i tisdags så då blev det bråttom att hinna få en tid innan helgen. Jag passade även på att få arslet ur och boka tid för rabiesvaccinering till Thyra också, då den gamla gick ut för någon månad sedan och det måste hinna gå tre veckor innan vi åker till NM i Norge.

Veterinärbesöket gick bra, även om Lhine tyckte det var sådär lagom roligt när veterinären började böja på hennes nacke, dra i benen och trycka längs ryggen. Besiktningen började med en glad svans, som drogs in mer och mer mellan benen, men hon fick ett par godisbitar innan hon fick lov att gå ner från undersökningsbordet och då var allt okej igen.

Thyra märkte inte så mycket av sin vaccination, och hon som inte fick något godis direkt efter sprutan stod och trampade nedanför bordet medan Lhine blev noggrant undersökt. Som tur var så fick även hon några godisar till slut, för annars hade hon nog inte gått därifrån.

Besiktningsprotokollet blev helt utan anmärkning, och veterinären hade inget annat att tillägga heller, så nu är det bara att invänta höglöpet. Vi kommer nog åka och göra ett försök redan på söndag, för hon blev parad ganska tidigt förra gången…

16 oktober, 2014 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Redo för parning och NM”

  1. linda:

    Spännande med både parning och mästerskap! Håller tummarna för att går bra!

  2. Fanny:

    Krävs ingen rabiesvaccinering för att åka till Norge!

  3. Åsa o toktassarna:

    Nej, bara avmaskning ju, till Norge. Visserligen skadar det väl inte att ha rabiesvaccinet uppdaterat, men det finns inget krav på det till Norge!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: