Skräpväder och skräpdag

Jahaja. Idag hade jag tänkt damma av hundarna efter deras träningsvila, men dagens väder vill man inte vara ute i mer än man verkligen måste. Det regnar, blåser och är kallt. I förra veckan var det ju sol, och jag blev både svettig och fick färg när jag satt ute och knöt halsband. Jag valde tydligen fel vecka och fel dag för en träningscomeback.

Istället har vi kurat i soffan, tittat på film och så har jag försökt klippa i min och Lhines nya låt. Egentligen behöver jag bara klippa bort ett litet stycke i början och kapa av slutet lite snyggt, men det ville inte alls bli bra idag. Ett fult hack i början och det där med slutet var inte lika lätt som jag trodde. Låten landar på precis fyra minuter som är maxgränsen, och jag skulle behöva några sekunder till för att det inte bara ska bli ett stopp.

Den här dagen toppades sedan med att vi mötte vår surpuppa till granne och hennes ettriga lilla sak precis utanför dörren när vi skulle ut på kvällsrastningen. Thyra tittade inte åt den, Lhine höjde lite på svansen eftersom att hon inte vill att främmande hundar kommer fram till henne och Rhiva stod glatt och viftade på svansen. Den lilla ettriga saken blev helt rabiat, och självklart var det mitt och mina hundars fel.

Surpuppan mumlade något om att jag inte borde få ha hund, och jag kände hur en massa elaka ord bubblade inom mig. Fast jag vet ju att det inte är någon idé att säga något. Hon är en sån där hundägare som inte förstår vad man säger iallafall, och det är faktiskt hon som inte borde få ha hund.

Liksom, i förra veckan när jag satt ute så rörde inte mina hundar en fena när hon och hennes hund gick förbi. Inte ens Rhiva, som alltid hoppar upp med framtassarna på staketet och vill att folk ska klappa på henne, rörde sig från sin favoritplats i hörnet där hon ligger och tittar ut under staketet. Surpuppans hund lät som att han ville äta upp oss alla fyra…

22 september, 2014 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Skräpväder och skräpdag”

  1. Pia:

    Ja, dessa bitterbutters till människor som ska försöka skylla över sitt dåliga humör på en annan. Bara att le åt henne med överdrivet leende utan att säga någonting så brukar sådana komma av sig. För vad ska de säga? ” Vad otrevlig du är som ler”…HAHA! Leenden är bästa vapnen mot bitterbutters som jag kallar dem. 🙂 Surpuppan är nog bara avundsjuk på att du har så bra hand om dina hundar och dessutom har sådant fint samarbete med dem. Ha en bra dag nu och hoppas du slipper surpuppan!

  2. Linda:

    Vad är det för hemsk granne du har, stackars dig! Hur tänker människan när det är hennes hund som uppför sig illa inte dina!! Du som verkligen har väluppfostrade hundar. Hon måste vara en bitter och sorgsen människa!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: