Två timmars träning

När jag och hundarna tränar själva så är jag ofta bekväm och går ut på gräsplanen utanför, men idag så tog vi bilen bort till Linghems centrum och tränade där. Lhine fick börja och hon tyckte det var jättekul att äntligen få träna igen. Det blev såklart ett HTM-pass, och vi petade mest i olika positioner. Jag satt och lyssnade på hennes låt igår och försökte reda ut slutet på den, men lyckades såklart inte.

Med tanke på hur många gånger jag försökt göra ett program till den men inte lyckats så blir det nog att kasta den. Det känns såklart väldigt frustrerande och irriterande eftersom att jag har så svårt att hitta ny musik, men efter VM känner jag mig iallafall väldigt peppad att träna vidare på positionerna och blanda in lite olika övergångar.

Efter Lhine så var det Rhivas tur, och för henne blev det ett lydnadspass. Vi gjorde en platsliggning och tränade både linförighet och fritt följ, läggande, inkallning och klass I-apportering. Rhiva var jätteduktig och jobbade på fint trots alla störningar runtomkring. Mellan momenten hade vi små lekpauser och hon skulle leka på mig hela tiden.

När vi tränat klart så var inte Rhiva alls klar, utan hon plockade upp apportbocken och satte sig framför mig med den. Då tog jag och kastade iväg den medan jag höll henne i halsbandet. I samma riktning lite längre bort gick ett barn och jag hade lite svårt att se vad Rhiva var fokuserad på, men chansade ändå på att släppa henne för jag tror att hon hade vänt om jag ropat på henne, men det var raka vägen ut mot apportbocken. Därefter fick träningen var slut, på riktigt.

Sist ut var Thyra, som var helt galet på tårna. Hon skuttade i sidled och ville jobba, jobba, jobba när vi gick ut på gräsplanen. Vi körde mest lite flamsträning där hon fick göra några freestyletrick och sedan få en boll ivägkastad som belöning. Det blev nog faktiskt mer spring med bollen i munnen än träning, men att springa är ju också nyttigt.

När vi kom hem igen hade hundarna bråttom in, för klockan hade hunnit bli kvällsmatsdags, men när dom fått sin mat så lade dom sig nöjda ner och sov.

13 augusti, 2014 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: