Lydnadstävling på Flens BK

Idag har jag och Rhiva varit och tävlat lydnad på Flens brukshundklubb. Klass I hade inte samling förrän 13.00 så jag fick ändå ha min efterlängtade sovmorgon. Vädret under vägen upp var väldigt varierande, från strålande sol till spöregn, och när vi var framme i Flen så spöregnade det. Vi hade dock turen med oss att de låg lite efter i tidsschemat, plus att klass II skulle gå före klass I, så när det var vår tur hade regnet avtagit.

När jag tog ut Rhiva ur bilen efter lottningen, där vi drog startnummer 2, kändes det inte alls som att hon var med mig. Det gjorde ju inte min nervositet bättre, men jag tänkte på det som Eva sa i torsdags och satte in henne i bilen igen tills det började närma sig vår tur. Nästa gång jag tog ut henne kändes det mycket bättre, vi lattjade lite och hon fick göra några freestyletrick med bollbelöning.

Det var en glad och skuttig hund jag hade med mig när det var dags för platsliggning, men så var det några i publiken som pratade med henne så hon tappade fokus. Då fick jag hoppa och skutta lite själv för att få tillbaka henne. På vägen ut från platsliggningen busade jag med henne som vi brukar göra på träning, och det tyckte hon var superkul!

Eftersom att gräset verkade lukta väldigt gott så småsprang vi in på planen när det var vår tur att köra lydnadsmomenten. Jag tror att den lilla grejen gjorde väldigt mycket för våran känsla inne på planen idag. Rhiva gick jättefint och svarade bra på berömmet hon fick mellan momenten. Kanske att jag hade behövt dämpa henne lite inför ställandet, för där lyssnade hon inte och det blev en nolla.

Det kändes ju surt att bli av med 30 poäng, men vi körde på i samma stil som innan. När vi var klara så lattjade jag med henne medan vi sprang av planen, och utanför blev det köttbullekalas. Trots nollan så kände jag mig jättenöjd med Rhiva. Det var en helt annan hund jag hade med mig idag jämfört med tävlingen i Valdemarsvik för 3 1/2 vecka sen. Jag är även glad över att jag vågade lattja till det lite, och Rhiva klarade ju av det utan att flippa ur.

Strax innan prisutdelningen fick Rhiva hoppa in i bilen, då den skulle hållas på altanen. Det skulle bli så trångt med folk och jag ville inte att hon skulle bli hälsad på. Hon är tillräckligt glad i allt och alla ändå, och på tävlingar ska det bara vara hon och jag.

Idag var det riktigt nervöst att vänta på att våra namn skulle bli uppropade. Vi skulle ju antingen hamna precis under eller precis över ett 1:a pris. När vi ropades upp, på 1:a placeringen, så stod jag kvar med stora öron tills jag hörde poängen… ”161 poäng och ett 1:a pris!”. Jag kunde inte låta bli att sträcka upp armarna och skrika ”JAAA!”. Fy fan så jävla skönt!

Platsliggande: 10
Rhiva vädrade, nosade mot marken, lade ner huvudet, tittade ut i publiken…
Jag var så nervös att benen skakade, men hon låg stilla och rakt.

Tandvisning: 10
Rhiva satt fint tills tandvisningen var klar, och då fick domaren en snabb kram.

Linförighet: 9 Sitter snett.
Vilken känsla! Rhiva gick som på träning, och den enda missen var att hon satte
sig jättesnett i höger om halt. Något som vi har problem med och jobbar på.

Läggande: 8 Något segt.
Hennes lägganden är sega, och det är inget jag tänkte peta i förrän vi är klara med klass I eftersom att hon gärna gör lägganden även när hon inte ska. Hon har fin teknik iallafall, och lägger sig bakåt.

Inkallande: 10
Fin stadga och sedan full fart med fin ingång.

Ställande: 0 Lägger sig.
Här får vi nog försöka få till en liten förberedelse och häftigare belöningar.

Apportering: 9 Något tugg.
Det där med att sitta still med en apportbock i munnen är svårt,
och idag blev det mer än bara klämmande.

Hopp över hinder: 10
Jag var nervös för att hon skulle springa runt, då domaren, skrivaren och tävlingsledaren stod väldigt nära och det låg intressanta saker bredvid hindret, men hon kunde inte gjort momentet bättre.

Helhetsintryck: 10 Trevligt ekipage.

Trots nollan så är jag verkligen jätteglad och nöjd över Rhiva idag. Ett 1:a pris är ett 1:a pris, och hellre 161 poäng med 30 poäng bort än 161 poäng med avdrag i alla moment. Vad spelar poängen ens för roll i klass I liksom? På vägen hem blev det ett stopp på Mc Donald’s i Katrineholm där Rhiva fick sig en välförtjänt hamburgare.

16 augusti, 2014 | 7 kommentar »

7 kommentarer till “Lydnadstävling på Flens BK”

 1. Anna-Lena:

  Grattis!

 2. Jeanette,Sly & Joy:

  Grattis! 🙂

 3. Lotta, Crespo o Räjza:

  Stort Grattis!!!

 4. Zandra, Lova & Lystra:

  Grattis, super duper poäng ju! 😀

 5. Malin, Nova & Lukas:

  Grattis!! 🙂

 6. Gunn Therese:

  Gratulerer!

 7. Sara:

  grattis 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: