Första dagen på VM

Det här har varit en riktigt lång dag, nästan så att det är svårt att förstå att vi bara har varit här i en dag. Vi var framme i Helsingfors vid 10-tiden finsk tid, och då åkte vi direkt till mässan. En smärtfri och inte särskilt lång resa, men den gick liksom rakt igenom stan bland trånga kullerstensgator och spårvagnar.

Framme vid mässan gick vi en promenad med hundarna direkt så att de fick göra nummer två, för det hade de inte lust med på båten. Sedan packade vi in oss i hallen och inväntade vår tid att få gå in och träna 13.30-14.00. Vi hade delat upp det så att varje lag fick en kvart på sig. Min och Thyras träning gick väl lite sisådär. Hon var alldeles för het, men vi jobbade ändå igenom programmet en liten bit i taget med små pauser emellan och tog om det som inte blev bra.

Därefter var det tre timmar tills det var dags för invigning, så då tog vi med oss hundarna och gick ut och letade mat. Vi valde helt rätt håll att gå åt och kom fram till en tågstation där det fanns flera olika matställen, en livsmedelsbutik, kiosker m.m. Vi antog att hundarna fick följa med in, och det var ingen som protesterade, så vi köpte goda mackor på Subway och satte oss vid några bänkar och åt.

På invigningen gick alla lag in ett i taget medan nationalsången spelades, och iklädd landslagshalsband, koppel och täcke så travade Thyra glatt runt ringen med en flagga i munnen. Sedan fick vi stå och lyssna på något tal, som vi inte hörde mycket utav innan vi fick marschera ut igen. Bara några sekunder efter att vi lämnat ringen så sätter sig Thyra ner och kissar, världens pöl, fortfarande med flaggan i munnen. Vilken himla tur att hon höll sig tills vi lämnat ringen, för vi hade nog kunnat bli diskade…

Det kändes lite pinsamt, för man vet ju vad man själv tänker när hundar sätter sig och kissar inomhus eller i utställningsringar, men Thyra hade druckit lite för mycket vatten alldeles för fort…

Efter invigningen blev det att vänta in middagen som skulle vara 18.30, och efter det var det dags för alla lag att dela ut sina lycka-till-presenter till varandra. Sen var dagens schema äntligen slut, men för att inte verka otrevliga så satt vi kvar några minuter till innan vi tänkte resa på oss och åka till hotellet. Ryssland tyckte tydligen också att dagen varit tillräckligt lång, så när dom rest sig så passade även vi på att smita iväg.

Imorgon ringer klockan redan 06.00 (05.00 svensk tid), så det blir inte många timmar sömn… Hoppas att inte morgondagen blir lika lång, för man blir ju jättetrött av att vara i mässmiljö en hel dag och så huvudvärk på det med av all hög musik. Det vore ju skönt att hinna få sova lite längre innan det är dags för oss att tävla.

5 augusti, 2014 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Första dagen på VM”

 1. Ann-Sofie:

  Lycka till!!!

 2. Nettan:

  Lycka Till!!!! Och ha det så roligt.

 3. Anna-Lena:

  Vilken spännande upplevelse ni är med om! Naturligtvis även en vanlig tävling, men allt runt omkring är ju lite annorlunda 😉
  Lycka till!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: