Årets nyttigaste träning?

Nu ikväll träffades jag och Nathalie och tränade en stund. Jag tänkte på det som Eva sa när vi träffades i torsdags, och tog på mig tröjan, t-shirten och snöret som jag har på tävling. Vilken reaktion det blev hos Thyra! Det gick inte alls som det brukar på träning, utan ännu värre än på tävling!

Jag hade tänkt att vi skulle köra igenom vårat program, en liten bit i taget, men efter femtioelva försök där Thyra stressade upp redan efter att hon cirklat runt svärdet så fick jag sätta in henne i bilen så att vi båda fick en paus. Jösses alltså, har aldrig varit med om något liknande på träning. Ibland brukar jag försöka jaga upp henne, men lyckas aldrig få till det där som blir på tävling, men idag så.

När jag tog ut henne ur bilen igen så lekte vi en kort stund innan vi gjorde ett nytt försök, och då gick det bättre. Vi tog oss iallafall längre innan hon började stressa upp, men vi jobbade vidare och gjorde några stopp där jag klappade om henne och belönade henne lugnt. Det är inte snyggt när hon stressar på, men jag kände ändå att det inte var rätt tillfälle att stoppa henne på grund av det.

Nu ska ju vi liksom börja om lite, fast ändå inte. Jag skulle inte tänka så mycket, fast jag tror att jag är på rätt spår. Jag har iallafall tänkt att så länge det inte går överstyr, som det gjorde i början, så jobbar vi på precis som vi hade gjort om jag inte hade haft tävlingskläderna och Thyra inte hade varit stressad. Förhoppningsvis kommer hon så småningom inte bry sig om vad jag har för kläder på träning, och även inte reagera på det på tävling. Det ligger såklart en bit framåt i tiden, och det är inte bara kläderna som hänger ihop med att Thyra tror att jag kommer dö…

Det var iallafall intressant att se, att en sån liten grej kunde ställa till det så mycket, och att det kanske kan ge en lugnare hund på planen om jag har tävlingskläderna på mig när vi tränar.

19 augusti, 2014 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: