Traditionsenlig lydnadsdag


Lystra, HTMI LPI LPII RLD N RLD F RLD A RLD M Höstglädjens Stjärnlyster.

För tredje året i rad har nationaldagen firats med lydnadskurs för Heléne Lindström tillsammans med ett gäng valpköpare från Höstglädjens. Det var två Thyrabarn, tre Lhinebarn, mammas Ingrid och två barn till henne som var med, i åldarna 7 1/2 månad – 4 1/2 år.

Jag körde såklart med Rhiva, och när vi gick igenom vad var och en ville jobba med idag så hade jag inte bestämt mig riktigt för vad vi skulle fokusera på. Vi vill ju bli tävlingsklara, samtidigt som det känns som att jag går och väntar på någonting.

Det som är så bra med Heléns kurser är att man kör en i taget, och när man sitter och tittar på de andra så får man en hel del tips som man själv kan använda. Under vårat första pass tittade vi lite på apporteringen inför klass II, där vi inte har några ingångar. Först fick vi göra en slät inkallning så Heléne fick se hur en ingång utan apportbock såg ut, och sedan gjorde vi en apportering. Rhiva visade tydligt att hon inte har en aning om hur hon ska göra en ingång med apportbocken i munnen, och satte sig helt enkelt rakt framför mig.

Heléne tyckte att vi både kunde ta hjälp av en pall, men att jag inte ska ställa den så nära mig så att Rhiva inte kan slå emot mig med apportbocken, och att jag långsamt ska visa in henne till sidan med handhjälp. Vi kikade även lite på läggande under gång, som är jättesvårt med kommendering. Jag fick förenkla det genom att vi gick nos mot näsa, men även det var svårt.

På eftermiddagspasset fick vi hjälp med våra högerhalter, där Rhiva blir jättesned. Där måste jag vara lite försiktigare med min axel och så ska vi bara en halv sväng före halten. När jag inte svängde helt åt vänster så satte sig Rhiva rakt direkt! Vi hann även titta lite på fjärrskiftet stå-sitt som vi inte lyckats få till rätt tänk i själva. Rhiva tänker rätt en bit, men sen går det alldeles för fort och hon glömmer bort sina bakben och smäller rumpan i backen. Där ska jag lägga mycket fokus på viktförskjutning och belöna så fort hon börjar luta sig bakåt, men innan hon hinner börja sätta sig.

Det blev en jättetrevlig dag, och jag fick som sagt en massa bra tips med mig hem utöver bitarna som jag och Rhiva fick hjälp med. Vackert väder hade vi också, och det kom bara några regnstänk när det var dags att packa ihop och åka hem.

6 juni, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Traditionsenlig lydnadsdag”

  1. Nettan:

    Traditionen fortsätter även nästa år 6/6-2015 bokad+ minst 2stycken helger innan dess.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: