Äntligen lite gung!

På lydnadsdagen hos Heléne Lindström tycker jag att jag fick jättebra tips på hur jag ska träna skiftena stå-sitt och stå-ligg med Rhiva. Hon är ju väldigt snabb, och ibland blir det jättebra och ibland blir det helfel, och det har inte känts som att hon förstått vad hon egentligen gjort när jag belönat det som blivit rätt. Trots mycket tålamod så kom vi inte framåt.

Hos Heléne fick jag visa hur vi gjort, och hon förklarade vad jag skulle sträva efter i första hand. Istället för att låta Rhiva göra hela skiftet så skulle jag belöna direkt när hon bara lade lite tyngd bakåt. Heléne visade även hur hon gjort med sin Tarzan, så jag var helt med på hur det skulle se ut.

Vi har kört några korta pass där jag försökt få till själva gunget i Rhivas kropp, där hon alltså bara ska luta sig lite bakåt, men inte lyckats helt. Det går som sagt väldigt fort, och även om hon inte sätter eller lägger sig så lyfter hon en framtass. Idag jobbade vi lite mer på det, tillsammans med en stadgeövning när hon stod upp, och äntligen blev det rätt!

Emellanåt var det en tass som lyftes, men då fick hon ingen belöning och så gjorde vi om. Efter ett par minuter kunde jag få henne att luta sig bakåt utan att lyfta en tass, flera repetitioner på raken. Vad kul det är när saker lossnar till slut! Nu gäller det att jag inte har för bråttom, och låter henne göra skiftet. Hon hann göra några stycken idag, som var helt korrekta, men det är ju som sagt gunget vi ska jobba på. Börjar jag belöna skiftena så lär det väl bli fel igen.

18 juni, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Äntligen lite gung!”

  1. Sussie:

    Roligt att läsa! 😀
    Träningsvideo efterlyses till detta för mina ungdomar 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: