Lydnadsträning med kommendering

Det var verkligen evigheter sedan sist, men idag har jag och mamma tränat lydnad ihop! Vi skulle tränat på Linköpings brukshundklubb, men det blev ett litet missförstånd. När mamma frågade vilken tid hon skulle vara hos mig så tolkade jag det som att vi skulle träna här, inte att vi skulle mötas upp och åka vidare. Jag orkade inte tänka om och packa in hundarna i bilen, så det blev träning här utanför.

Jag kommenderade mamma och Ingrid genom elitmomenten, och så bollade vi lite tankar och idéer om varför vissa bitar blev som dom blev och hur dom skulle kunna bli bättre. Hicka fick komma ut en liten stund också och köra några moment ur klass III.

Rhiva och jag passade på att bli kommenderade genom klass I, förutom hopp över hinder. Linförigheten tyckte jag kändes jättebra, även om Rhiva satte sig snett framför mig vad varje halt åt höger. Läggandet blev ett ställande, och på ställandet fuskade hon med sättandet. Lite att jobba på alltså. Inkallningen däremot kom hon på direkt, och apporteringen var inga konstigheter.

Vi provade även en klass II-apportering med kommendering och visade upp klass II-fjärren. Bortsett från att Rhiva inte kan göra ingångar med en apportbock i munnen ännu så var apporteringen hur snygg som helst. Full fart ut, tvärnit framför apportbocken med gripande och vändning i ett och samma svep. Det var inte riktigt vad jag hade räknat med, utan jag stod där ganska så förvånad.

Fjärren tycker ju Rhiva bara är så himla rolig, och jag är så nöjd med hennes uppsitt. Läggandena skulle kunna vara lite bättre, men vad är värst liksom? Ett lite långsamt läggande eller ett sättande där hunden trampar hela vägen upp?

Även om vissa saker blev fel så tycker jag att Rhiva var jätteduktig idag, och det är faktiskt något jag tänker om henne nästan varje dag nu. Både i träning och vardag. När vi hade tränat klart så plockade jag fram en pipboll, och mamma blev helt förskräckt och undrade vad jag höll på med. Senast en leksak var med när vi tränade ihop så slog det ju helslint i Rhivas huvud, men nu funkar det jättebra. Hon jagar glatt efter leksaken, och har sedan jättebråttom tillbaka med den för att få byta mot en godbit.

13 maj, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Lydnadsträning med kommendering”

  1. Jeanette,Sly,Maya & Joy:

    Vad roligt att du är på G igen med lydnaden :-)Heja! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: