Bara 3 1/2 vecka sedan sist…

… men idag blev det träning tillsammans med Nathalie och Ayax igen! Det ska inte gå så lång tid mellan våra träningspass igen, och idag bestämde vi direkt att nästa träningspass blir på söndag. Hoppas det inte regnar då bara, eftersom att vi inte har någon inomhuslokal att vara i längre. Den är jämnad med marken…

Vi hade en himla tur med vädret idag. Det regnade när jag åkte hemifrån, men när jag var framme på parkeringen vid Gamla Linköping så blev det uppehåll. I väntan på Nathalie och Ayax så började jag träna med Lhine. Vi tränar utan något mål just nu, utan försöker bara att vara här och nu . Med hjälp av en tasstarget får hon själv hitta rätt position för att få klick och godis.

Lhine tycker det är kul, och samtidigt försöker jag jobba in en kroppshjälp istället för att Lhine ska vara så beroende av mina händer. Hon har ett bra hum om de positionerna vi använt tidigare, men hon väljer att gå på mina händer och armar före röstkommando. Det är inget jag lärt henne egentligen, utan det är något hon har snappat upp själv och det märkte jag ju inte förrän vi försökte göra ett nytt program…

När jag tränat klart med Lhine körde Nathalie och Ayax ett pass innan jag tog ut Rhiva. Det är ett tag sen Nathalie såg henne, förutom på landslagsträffen då, och hennes kommentar bara när jag hade tagit ut Rhiva ur bilen var typ ”Shit! Herregud!”. Istället för att helt hysteriskt kasta sig mot Nathalie för att hälsa, så vände sig Rhiva om mot mig direkt och frågade vad vi skulle göra för något kul. Som jag nämnt tidigare, det har hänt mycket med lilla bruden nu!

Rhiva var jätteduktig under sitt pass, som vi avslutade med en klass I-inkallning. Det var fint fart, och jag var beredd på att hon skulle dundra rakt in i mitt ben, men hon saktade av och gjorde en näst intill perfekt ingång. Det blev lite kamp som belöning på det, för det var hon väl värd.

Ayax var lite väl taggad när det var hans tur igen, så vi gick ett kort varv med honom och Thyra så att han fick lugna ner sig först. Vi tränade med dom samtidigt, då klockan hade rusat iväg och jag behövde åka hemåt snart. Thyra var på tårna, och varje gång Nathalie jublade åt Ayax så sprang hon till bilen där godispåsen låg…

Det där med att lyssna hade hon glömt bort helt idag, utan hon bara körde på. Enligt henne gjorde jag en massa fel, och hon alla rätt. Jag försökte få henne att gå slalom långsamt, men det blev bara ett enda virrvarr när Thyra ringlade runt mina ben åt alla möjliga håll. Det är länge sen vi tränade på bitar ur programmet, och då blir det alltid kaos när vi gör det igen.

Aja, Thyra var pigg och glad och vi fick till många bra bitar också. Bland annat kom jag på att jag kunde använda spegelbilden i billacken för att se hur Thyra backade ut bakom min rygg. Vi behöver öka på den sträckan när vi tränar, eftersom att hon fuskar på tävling och gör sin snurr alldeles för tidigt. Hon har även börjat backa snett som följd av att jag på tävling har tjuvkikat över axeln… Innan jag började göra det så backade hon rakt, och långt. Dit ska vi hitta tillbaka igen.

8 maj, 2014 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: