Årets första, men säkerligen inte sista…

… punktering! Usch, det förstörde verkligen resten av min dag. Jag upptäckte det när jag skulle åka hem från jobbet, och tyckte att det högra bakdäcket såg väldigt fyrkantigt ut. Helt platt var det inte, som det brukar vara. Det där med punktering är något som både jag och Lenny får ett par gånger om året, och vid lagning har det hittats skruvar, spikar och lite allt möjligt i däcken.

När det blev punktering har jag ingen aning om, och jag fick lite panik eftersom att jag var tvungen att ta mig hem för att rasta hundarna. Få loss bultarna visste jag att jag inte skulle lyckas med, så jag gjorde valet att låtsas som att jag inte hade sett punkteringen och rullade sakta ut från parkeringen. Jag kände inget konstigt, så jag körde hela vägen hem.

Nu i efterhand kom jag på att jag säkerligen kunde ringt till kontoret och bett någon skjutsa hem mig, men om däcket redan var förstört eller blev det när jag åkte hem spelade nog ingen roll för det hade förmodligen inte gått att laga ändå. På verkstan där vi lämnade in däcket tyckte personalen att det inte skulle gå att laga däcket på ett säkert sätt, då det satt någon sorts metallnit rakt genom däcket.

Istället blev det att beställa ett nytt däck, för typ 900:-. Kul!

Som sagt, det förstörde resten av min dag och även hundarnas tänkta träning. Fast det gick ingen nöd på dom, för när jag kom hem från jobbet så gick vi en långpromenad på 1 1/2 timme tillsammans med Maria och Donna. Det kändes väldigt skönt att vi planerade den promenaden redan igår, annars hade inte den heller blivit av.

Jag brukar vara trött och mör i kroppen efter jobbet, men när man har planerad promenad som väntar tillsammans med någon annan så kan man ju inte hoppa över den bara för att man är lat. Det blev en jätteskön promenad, och Rhiva skötte sig bättre än någonsin – i halsband dessutom! Hon går ju annars i en VGW-sele, men den ligger i bilen någonstans. Det enda som var mindre trevligt var att Lhine rullade sig i något äckelpäck, förmodligen grävlingskit. Fast nu är hon nyduschad och luktar äpple istället.

5 maj, 2014 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: