Lydnadssugen…

Det är evigheter sedan jag tävlade lydnad senast, men i år är tanken att jag och Rhiva ska ut och tävla lydnad. Alldeles för länge var det bara en tanke, innan vi kom igång med lydnadsträningen igen, men nu börjar jag bli tävlingssugen på riktigt! Det är väl egentligen bara tre saker som fattas. Platsliggning, hopp över hinder och medlemskap i SBK.

När vi tränar platsliggning här hemma, vilket sker allt för sällan, så ligger hon lugnt och tryggt, men vi behöver ju testa det bland andra hundar och störningar. Hopp över hinder har funkat bra när vi tränat det, men nu är det länge sen. Medlemskapet har jag bara varit lat med och inte betalat in, och det går ut imorgon, så det är ju tre saker som är rätt enkla att ordna.

Lite kommendering kanske vi skulle behöva också kom jag på, men det är ju heller inget som är sådär jättesvårt att ordna. Jag kan ju faktiskt ge ett manus till Lenny.

Att tävlingssuget har kommit krypande beror till stor del på att jag tycker att Rhiva har mognat mycket den senaste tiden, och att vi har haft bra träningspass såklart. Det kan var katter i buskarna, folk och hundar kan gå förbi. Visst blir hon störd av katterna, men hon försöker ändå sitt bästa. Jag kan även visa min glädje över hur duktig hon är och klappa om henne utan att hon går helt bananas.

Idag provade jag att ha med en pipleksak ut som belöning, något som har varit totalförbud för henne förut. Hon var väl medveten om den, för jag hade i handen, och kunde ändå koncentrera sig på det hon skulle göra istället för att bara tänka belöning. När jag kastade iväg den sprang hon ut och hämtade den, vände direkt och ville byta den mot en godis.

Det är kanske dags att ta en titt i tävlingskalendern så jag får ett mål att träna mot?

29 april, 2014 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Lydnadssugen…”

  1. Zandra, Lova & Lystra:

    Heja heja, klart ni ska tävla! Om du känner att ni är redo är ni garanterat super redo. 🙂

  2. Jeanette,Sly,Maya & Joy:

    Vad kul! 🙂 Go,go,go 🙂

  3. Linda W:

    Va roligt! Heja dig och Rhiva 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: