Kör över oss bara, gör det!

Det finns ju folk till allt och man kommer väl aldrig sluta att förvånas, men ibland vore det bra om folk kunde använda det dom har innanför pannbenet. Om det är ett hinder på vägen, i detta fallet hundar och människor, så kanske man ska sakta ner i god tid så att man snabbt kan bromsa om det behövs.

Nu under kvällen tog jag och grannen en långpromenad tillsammans med hundarna, och för att få till en längre sväng så måste man tyvärr gå en bit längs en landsväg. Den är krokig och går längs med en stor gård, så jag själv håller inte hastigheten som är 70km/h utan kör lite saktare eftersom att det är skymd sikt och det skulle kunna vara både hästar, kor och katter på vägen.

Dom som kör den vägen varje dag tänker väl inte så, utan ”Det brukar ju aldrig vara något på vägen” om de ens tänker överhuvudtaget. Sträckan längs 70-vägen brukar ta en stund för oss att gå, då vi ofta får samla ihop hundarna, kliva åt sidan och sätta dom ner medan bilar, lastbilar och traktorer kör förbi. Det känns enklast att göra så, för då ser förarna att vi har uppmärksammat dom och att vi har kontroll på hundarna. Många är då dessutom snälla och både saktar ner och håller ut ordentligt.

Men idag var det tydligen någon som hade väldigt bråttom hem eller var han nu skulle. Helt plötsligt har vi en bil i arslet, fast att vi titt som tätt kollar bakåt. Vi kliver snabbt åt sidan och börjar samla ihop hundarna, och idioten bara fortsätter att köra fast Thyra har rumpan ute i vägen fortfarande. Jag fick halvt panik och tänkte att han kommer ju köra på henne, så jag får liksom vifta med armarna och hoppa ut mitt i vägen med ryggen vänd mot bilen så att jag samtidigt kan se att jag är längre ut på vägen än Thyra. Då stannar idioten.

Jösses alltså, hade han inte kört så fort hade han passerat oss både snabbare och smidigare. Föraren i bilen bakom hade stannat på gott avstånd och såg halvt förskräckt ut…

25 april, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Kör över oss bara, gör det!”

  1. Susanne Erikzén:

    Det är en fruktansvärd brist på respekt i världen idag, ibland undrar man var det ska sluta 🙁 Tur att det gick bra för er!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: