Jobbigt besked

Igår kom provsvaren på Thyras knölar som opererades bor för två veckor sen. Den som plockades bort i juvret var godartad, men det var inte den som plockades bort på bröstkorgen. Jag var på väg hem efter jobbet när Cesar ringde, och jag kommer inte riktigt ihåg allt han sa eftersom att jag tyckte att det var jobbigt att få höra vad provsvaren hade visat.

På en gradering 1-3, där grad 3 är värst, så var knölen på bröstkorgen graderad mellan 1-2. Cesar hade iallafall tagit bort den med god marginal, så Thyra hade inga rester kvar av knölen. Egentligen borde jag väl skriva ordet tumör, men det låter för hemskt. Med graderingen 1 – 2 finns det tyvärr en risk att det kan ha spridit sig, och det har varit i mina tankar ända sedan telefonsamtalet igår.

När jag kom hem undrade Lenny varför jag var så nedstämd, och då började jag gråta. Det kunde ju varit värre, med grad 3, men ändå så tycker jag att det här är jättejobbigt. Jag tror att Cesar sa att man oftast inte gör någonting, men att man kan ta ett blodprov för att kolla lite olika värden. Det blodprovet kommer jag att ta på Thyra, och det tyckte mamma också, för det kommer nog kännas bättre att veta än att inte veta om det har spridit sig.

Jag och Nathalie hade bestämt att vi skulle träna ihop idag, men jag hade verkligen ingen lust och ville inte heller berätta om Thyras provsvar. Till slut skrev jag bara ett kort svar, och det slutade med att Nathalie och Ayax köpte med sig fika och kom hit. När vi fikat gick vi bort till fotbollsplanen och tränade en stund, och jag hade med mig Thyra och Lhine bort. Jag fick ju faktiskt ett bra besked igår också, nämligen att Thyra fick börja röra på sig och träna igen.

Nu efteråt känns det riktigt skönt att Nathalie och Ayax kom hit. Jag fick något annat att tänka på, och jag kom liksom ur min ledsna bubbla och ut i verkligheten igen. Thyra tyckte det var jättekul att få träna lite och med Lhine blev det jättebra träning.

12 april, 2014 | 10 kommentar »

10 kommentarer till “Jobbigt besked”

 1. Ann-Sofie:

  Usch va trist och jobbigt men vi håller alla tummar och tassar för att värdena kommer ge positiva besked. Kram till både dig o Thyra, supermorsan <3

 2. Nathalie och Ayax:

  Håller alla tummar för positiva besked! <3

 3. Matilda:

  Usch vad jobbigt, hoppas det löser sig på bästa sätt <3

 4. Carin, Cosmos & Joker:

  Förstår att du är ledsen och att det är skitjobbigt! Cosmos hade en elakartad grad 2. Skulle hålla koll på området runt omkring. Det är snart 4 år sedan! Håller tummar och tassar för positivt svar! Styrkekramar

 5. Anna @ Rocktassar:

  Nej 🙁 Fy va jobbigt! 🙁 Men jag håller alla tummar och tassar för att proven visar positiva svar. Jag håller med dig, absolut bättre att veta än att inte veta. Tänker på er <3 Kram

 6. Zandra, Lova & Lystra:

  Åh nej 🙁 Thyra är en kämpe, beskedet måste vara positivt! <3

 7. Gunela:

  Massor av kryapådighälsningar till Thyra <3 Behöver ju inte ha spridit sig, men jag förstår din oro <3

 8. Annika:

  Kram <3 Håller tummarna för att det inte spridit sig men förstår din oro.

 9. emma:

  Usch och fy. Många sjukdomar är lätta att ta och inse att ens bästa vän har, då det finns en behandling som har extremt god prognos. Men när det kommer till tumörer så är det ju ett område som i vissa fall inte alltid ser lika ljus ut. Jag håller tummarna för att provet där ni kan se om det spritt sig eller ej, ger dig ett bra resultat, så du och Thyra kan ha några fina och friska år till tillsammans!

 10. Cissi, Lipton o Tetley:

  Usch vad tråkigt! Antar att det var ett mastocytom, ingen helt rolig tumör. Men jättebra att marginalerna var rena, det är det viktigaste. Hoppas nu det inte kommer tillbaka! Om det skulle göra det finns ju mer hjälp att få, i Jönköping finns en jätteduktig onkolog som utför strålbehandling på bla mastocytom. Förhoppningsvis behöver du inte bekymra dig om det, men Cesar vet allt om det isf.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: