Skitig och lycklig

Imorse när vi vaknade så var det rått, grått och regnigt ute. Det kändes lite typiskt och trist eftersom att planen för dagen var en långpromenad och träning med Thyra. Enligt min väderapp så skulle det dock spricka upp runt lunchtid, så i väntan på bättre väder så tog vi en lång frukost och det började faktiskt spricka upp under tiden! Efter frukosten fick vi alla lite matkoma så vi satt kvar i restaurangen en bra stund, och jag hämtade laptopen så att vi kunde sitta där och titta på HTM:en från Cruft’s.

Därefter klädde vi på oss och gick ut på en långpromenad. Hotellchefen hade varit snäll och skrivit ut en karta till en park som skulle finnas ungefär 20 minuters promenadväg bort. Vi gick dock en lång omväg, förbi ett litet shoppingcenter där vi köpte med oss lite picknick. Sen traskade vi bort mot parken. Jag hade varit mer än nöjd om det fanns en gräsplätt i storlek med planen som vi ska tävla på imorgon, men parken var helt enorm och jättefin!

När vi stod vid övergångsstället precis utanför parken stod Thyra och tittade in mot parken med stor förväntan, och när jag släppte henne lös blev hon helt överlycklig. Hon jagade iväg efter en duva som satt och pickade i gräset, och sen blev väldigt överraskad när den helt plötsligt hade en hund över sig. Jag blev lite nervös över att den inte kunde flyga och att Thyra skulle apportera, och hur folk skulle reagera över det, men till slut så lyfte den.

Efter att vi ätit picknick på en bänk i den varmt strålande solen så tränade jag och Thyra en stund. Sedan fick hon springa lös och bara vara hund. Hon rusade omkring, rullade i gräs och lera, hälsade på andra lösa hundar och såg ut att ha det hur gott som helst. Det där med de andra lösa hundarna var jag lite nervös över först, men mitt intryck efter den här dagen är att i England är det trevliga hundar som springer lösa.

Vi var ute i flera timmar, och det var sånt där härligt väder att man knappt ville gå in. Även idag var det en trött hund som jag hade med mig tillbaka till hotellet, och hon slocknade direkt när vi satte oss i lobbyn. Innan vi åt kvällsmat i restaurangen fick damen sig en välbehövlig dusch. Även om hennes sminkning skulle passa väldigt bra till vårat program så kändes det bäst att göra henne ren och fin. Det vore ju trist om någon tolkar det som att jag färgat pälsen och vi skulle bli diskade på grund av det.

7 mars, 2014 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Skitig och lycklig”

  1. Ann-Sofie:

    hahaha jaa DEN sminkningen hade ju passat utmärkt, men nu gick det ju superbra även utan hundsmink. GRATTIS till ett fantastiskt resultat, ojoj va känslosamt det var hemma i soffan <3

  2. Nettan:

    Undrar om inte Thyra tycker att ni kanske ska stanna kvar i England, inget tråkigt mattejobb och inga besvärliga barn och barnbarn. Bara Hon och Matte!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: