Två sköna promenader

Det är ju väldigt bekvämt att ta med alla tre hundarna på en gång när det är dags för promenad, men idag gjorde jag faktiskt så att jag delade upp dom. Började med Rhiva, som fick gå i lina och så laddade jag fickorna med köttbullar så att vi kunde träna kontakt och inkallningar längs vår promenad. Rhiva ville gärna sträcka på benen, men så lång är inte linan och hon behöver lära sig att man kan gå. Man måste inte rusa fram genom livet.

Vi gick bort till grusplanen som fortfarande hade orörd snö, och medan jag gick på den upptrampade stigen så fick Rhiva springa fram och tillbaka och jaga små köttbullebitar. En jätterolig lek tyckte Rhiva som fick hoppa fram genom skaren. Hon blev faktiskt lite trött efter ett tag, så sen när vi började röra oss hemåt så kunde hon trava fram lugnt längs gatorna.

Med Thyra och Lhine blev det en promenad upp till kohagen som bara ligger några få minuter bort. Vi provade att gå in där för ett tag sedan då jag såg att det var upptrampat vi ingången till hagen, och blev väldigt glad när jag insåg att hagen var tom. Jag gick dock offroad så att hundarna fick ta i lite i snön och ta sig över stock och sten.

Precis som promenaden vi tog för ett tag sedan över ett fält så njöt dom för fullt av att kunna röja fram utan att bli jagade av Rhiva. Båda två fick spatt flera gånger och rusade runt i stora cirklar. Jag passade på att smyga iväg och gömma mig ibland så att de fick leta upp mig, och först att hitta mig varje gång var Thyra. Även Thyra och Lhine travade fram lugnt på vägen hem, och sen var det tre hundar som sov gott en stund.

5 februari, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Två sköna promenader”

  1. Sabina:

    Jag brukar läsa din blogg, men är verkligen dålig på att skriva en kommentar 🙁

    Jag undrar lite hur det var att gå från att ha en hund till två. Både det positiva & det negativa. I dagsläget har jag en underbar schäferhane men har alltid haft en dröm om två hundar, en schäfer och en retriever.

    Med vänlig hälsning, Sabina

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: