Träning i solen

Hade tänkt åka ut till hundungdom idag efter jobbet och träna med hundarna, men insåg sen att det skulle bli en väldigt lång omväg åt helt fel håll. Istället blev det att träna hemma efter jobbet, och vi hade sån tur att det till och med var soligt ute. Det blev dock väldigt kallt om fingrarna, så halva passen fick vi köra inomhus.
 
Thyra fick träna tasslyft, vilket är något som jag skulle vilja ha med i vårat program. Tanken är att det ska vara i stillastående, eftersom att Thyra rör på sig under 99% av programmet. Det dumma är att jag från början lärt in det med mina fötter som target, för att få henne att gå med höga frambenslyft, så hon lyfter tassarna snett framåt istället för rakt fram… Aja, vi får se om det blir något vi kan använda.
 
Sedan tränade vi på rörelsen ”Vänd” som Thyra börjat fuska på massor, och rör sig framåt en massa steg först innan hon vänder. Idag kom jag på den smarta idén att jag kunde använda en target till det, som hon fick ha framtassarna på och sedan vända genom att röra på bakdelen. Har inte haft en tanke på det förut.
 
Med Rhiva blev det träning av gripande av apportbock. Förut har hon både varit slarvig i munnen och rullat in apportbocken längst bak i munnen, för att sedan sitta och klämma på den mellan käkarna. Fick i somras tipset av Heléne att vara snabb och kasta belöningen på Rhiva, och det fortsatte vi med idag. Det funkade jättebra, och hon fokuserade istället på godiset som snart skulle komma flygande istället för att hålla på med apportbocken.
 
Jag testade även att hålla henne i halsbandet och lägga ner apportbocken på marken. Tidigare har Rhiva gärna mosat den med tassarna innan gripandet, men även där hade hon ett helt annat fokus och plockade upp den snabbt som attan för att sedan vända upp och jaga efter belöningen som jag kastade bakom mig. Emellanåt fick hon till riktigt snygga gripanden där hon satte i framtassarna och började vända samtidigt som hon grep apportbocken.
 
Några lägganden nos mot näsa hann vi med också innan mina fingrar frös och vi sprang in i trapphuset och tränade ingångar till fotposition och vändningar på stället.

25 november, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: