Lite ordning och reda, kanske?

Sådär, nu har jag och Rhiva tränat lydnad för första gången sen… Ja, jag kommer faktiskt inte ihåg. Ett tag fick jag tanken att jag ville testa och se vad hon kom ihåg, men var duktig och slog bort den tanken och istället tränade vi väldigt enkelt. Det blev ingångar till fotposition, ögonkontakt i fotposition samt starter där jag bara lyfte ena benet och ville ha kvar ögonkontakten.

Vi gjorde även några rutskick, med tasstarget i rutan, och tränade på lägganden nos mot näsa. Läggandena var det hon hade svårast för, fast att vi ändå har haft kommandot ”Ligg!” i vårat freestyleprogram. Istället bjöd hon på en massa fina ställanden. Aja, lite ringrostigt ska det väl vara när man inte har tränat lydnad på flera månader. Vi har inte bråttom någonstans heller, utan har flera månader på oss innan tävlingssäsongen drar igång här igen.

Det är inte ens debut i lydnadsklass I som är det huvudsakliga målet, även om jag såklart hoppas att Rhiva är redo för det i vår, utan det är att försöka samla ihop henne lite grann. Till skillnad mot freestylen så är det ju inte lika mycket utrymme för flams och trams i lydnaden, utan då ska ju allt se ut på ett visst sätt och framförallt så gäller det att kunna lyssna på första kommandot som helst ska vara det enda kommandot.

18 november, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: