Freestyletävling på Dog-O-Rama, dag 2

Nu är vi hemma igen efter två dagars freestyletävlande på Dog-O-Rama i Karlstad, och trots gårdagens besvikelse så blev det här en riktig toppenhelg!

Idag var det omvänd startordning på klasserna, så dagen började med freestyle klass III. När klockan ringde imorse hade jag god lust att ligga kvar i sängen, men samtidigt så visste jag att jag skulle ångra mig senare om jag hade legat kvar. Som jag skrev igår så hade jag egentligen inga planer på att starta Thyra då, och dagens start var ännu mer oplanerad. Fast idag var jag mer förberedd på att vi skulle starta, istället för som igår när jag bestämde mig när det bara var några hundar kvar före oss.

Thyra var i gasen idag med, och det kändes som att en del poäng slarvades bort. I det stora hela är jag ändå nöjd med våra två starter i helgen, med tanke på att vi inte har tränat något sedan NM och att planen var för liten för vårat program. Hennes resultat i helgen blev två klassvinster och två cert med 26.20 poäng och 26.15 poäng. Två fina poäng inför nästa års freestyle-SM.

Rhiva hade chansen att ta titeln FDII idag, så inför hennes start blev jag illamående och fick jätteont i magen trots att jag försökte att inte ha några förväntningar. Vi hade en liten mysstund medan vi väntade på att få gå in på planen, och tog oss in lite mer samlat än igår. Det blev en del hopp och skutt även idag, men Rhiva kändes mycket mer kontrollerad och det blev helt klart vårat bästa utförande hittills.

Poängen räckte till uppflyttning med god marginal i samtliga kategorier! Rhivas resultat för helgen blev alltså två uppflyttningar, på 23.70 poäng och 24.30 poäng, en 4:e placering, en 2:a placering och så titeln FDII! Det känns bara så himla skönt att vi är klara med klass II nu. I somras kändes det hopplöst ett tag, men Rhiva behövde helt enkelt få en paus och mogna lite, för sen tog vi ju tre uppflyttningspoäng på raken.

Som sagt, det blev en riktig toppenhelg ändå! Två cert, två klassvinster, två uppflyttningar och en ny titel.

10 november, 2013 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Freestyletävling på Dog-O-Rama, dag 2”

  1. Nettan:

    Grattis!

  2. Zandra, Lova & Lystra:

    Grattis till ännu en super helg! 🙂 Roligt att få se Rhiva dansa. 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: