Freestyletävling i Kungsör hundarena

Äntligen! På vår femte start i freestyle klass II så fick Rhiva idag sitt första uppflyttningspoäng! Det blev inga höga poäng, men det bryr jag mig inte om ett dugg. Det var en tickande bomb jag hade med mig in på planen och Rhiva höll på att explodera, men vi tog oss igenom programmet utan fusk och frispel.
 
Dagens tävling hade jag sett fram emot länge, eftersom att den skulle vara inomhus. Fast samtidigt har jag varit beredd på att vi inte skulle kunna åka, för jag ville ju inte missa Lhines valpning. Även om det blev lite körigt igår så är jag väldigt glad idag över att valparna hade lite bråttom ut.
 
Första starten i freestyle klass II var beräknad till 15.45, men vi var där redan fyra timmar innan så att Rhiva skulle hinna få känna av miljön. Det kändes väldigt bra när jag såg hur planen låg. Tre väggar runt ringen, domarna i kanten av ena långsidan och långt avstånd till publiken då de lagt löptiksringen mellan tävlingsplanen och publiken.
 
För att komma in på tävlingsplanen fick man gå ut och runt byggnaden, för att sedan vänta i ett annat rum och kliva in rakt på planen genom en dörr. Dock fanns det inga direkta ytor att värma upp på och inte heller något ställe där man kunde vänta utanför ringen innan man blev inropad, utan man gick direkt in på planen från det andra rummet. För min och Rhivas del såg jag mest fördelar.
 
Först när vi kom dit var Rhiva helt galen och uppe i varv, men vi satte oss längst upp på läktaren och när jag kände att hon var med mig så satt jag och kastade godisbitar åt henne. I lunchpausen tog vi en promenad och sedan tränade vi lite på ytan mellan läktaren och löptiksringen.
 
När det var två hundar kvar före oss så gick vi ut och väntade i rummet utanför tävlingsplanen. Jag fick även med mig en tjej som fick vara hundhållare när jag ställde in rekvisitan. Som tur var hade jag med ett halsband till Rhiva idag, annars har ju hon VGW-sele, och det fick hon ha på sig så att jag kunde hålla i henne när vi klev in genom dörren. Eller rättare sagt, när Rhiva släpade in mig genom dörren.
 
Det började lugnt och fint när Rhiva skulle cirkla runt fiolen, men redan i nästa rörelse kände jag hur hon drog upp tempot som ökade för varje sekund. Det blev några missar, men jag kom på mig själv med att göra rörelser med ena armen som jag inte brukar göra när vi tränar. I en snurr blickade Rhiva bort mot fiolfodralet, men hon höll sig i skinnet och lyssnade på mig istället för att dra ett varv runt det.
 
Hon gick jättefint i mellanpositionen och med tassarna på min rygg. Där vill hon gärna fuska, för sen ska hon springa runt fiolfodralet och det är ju bara så himla kul! Jag hade ställt det upp mot ett hörn, bort från domare och publik, och det var full fart runt. Hon halkade till och med omkull. Därefter ska Rhiva backa runt mig, och det gjorde hon i ett högt tempo.
 
Det blev lite strul och hon lyckades göra en bakåtsnurr runt sig själv istället och jag lyckades inte rätta till det så hon fick springa ett varv runt mig istället och gå in i bakåtslalomen. Sen var det bara några varvs trav runt mig kvar, vilket blev hopp och skutt runt mig, innan slutpositionen där hon sitter fint.
 
När musiken tystnat ville jag jubla, klappa händerna och springa av planen! Då hade Rhiva garanterat exploderat så istället klappade jag om henne lite innan jag tog in henne till sidan och så gick vi lugnt av planen. På andra sidan dörren väntade en lång belöning, en låda med uppblött torrfoder. Lådan gled omkring på golvet så det tog flera minuter för henne att äta upp maten. Känns som en tråkig belöning, men jag tror det är lagom för Rhiva. Då varvar hon ner lite också medan hon äter.
 
Idag kändes det som att det skulle kunna räcka till uppflyttningspoäng. Även om det blev lite strul på några ställen så satte vi många bitar av programmet och det blev inga stopp. I väntan på att resultatet skulle komma in på Hundaktiv så satt jag och tryckte på uppdatera-knappen ungefär femtioelva gånger. Till slut så kom vårat resultat in, och under våra poäng så stod det uppflyttning! Fasen vad gött!
 
Anna var snäll och filmade vårat program, och jag kommer lägga upp filmen imorgon.

Domare 1
Utförande: 7.3
Programmets planering och kvalitet: 7.4
Tolkning av musik: 7.8
Bra program, men något ojämnt. Riktigt snyggt sitt-ligg! Fint avslut.
Totalt: 22.5

Domare 2
Utförande: 7.8
Programmets planering och kvalitet: 7.9
Tolkning av musik: 8.0
Ett fint program med bra tolkning till musiken. Många riktigt fina saker med. Tillräcklig svårighetsgrad. Lite fladdrigt ibland 🙂
Totalt: 23.7

Slutpoäng
Utförande: 7.55
Programmets planering och kvalitet: 7.65
Tolkning av musik: 7.90
Totalt: 23.10

19 oktober, 2013 | 9 kommentar »

9 kommentarer till “Freestyletävling i Kungsör hundarena”

 1. lisa:

  Men herreguuud är det DÄR lilla baby Rhiva?? Hon som var en liten skit påväg att bli stor?? Oj va tiden har gått fort, har inte varit inne här på ett bra tag märker jag.

  STORT GRATTIS till er båda!! 😀

 2. Ann-Sofie:

  GRATTIS!!!!!

 3. Anna:

  Ni var så roliga att se! Tror inte jag lyckades att hålla mig från skratt ens när jag filmade 😉 Ni var verkligen showiga! 🙂

  Grattis! O kul att ses 🙂

 4. Anki Risberg:

  Grattis till uppflyttningen! Ni är superduktiga!

 5. Anna med flock:

  Grattis igen!!! Härligt att hon höll ihop trots att hon kändes så laddad, grymt jobbat av er båda!

 6. Erica:

  Grattis! Jag ser så mycket fram emot att få se filmen =)

 7. Caroline o. Lukas:

  Du får skaffa fler rosetter Rhiva, du klär verkligen i de 🙂
  Och grattis till alla pluttisarna!

 8. Mari:

  Jättegrattis själv. Vet hur det känns att få kämpa sådär, så det var bra jobbat. Tyvärr hann jag inte se klass II, eftersom jag hade en tid att passa. Men det ska bli kul att få se filmen. 🙂

 9. Jinny:

  Grattis, ni gör en massa framsteg, vad duktiga ni är! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: