SKK Norrköping

Idag har jag och hundarna varit på SKK:s internationella utställning i Norrköping. När klockan ringde hade jag dock ingen lust att gå upp egentligen. Det blev alldeles för sent igår, och så var jag bakis. Usch och fy. Dessutom var det ingen vacker syn när jag tog av Rhiva t-shirten som hon fått sova i.

Pälsen låg visserligen åt rätt håll, men hon såg helt naken ut! På promenaden funderade jag på om jag snabbt skulle bada om henne och låta henne lufttorka, så att pälsen inte skulle ligga så slickad. Jag tog iallafall och sprayade henne med vattenflaska och borstade upp pälsen så hon inte skulle se så tunn och mager ut. När vi kom fram till Norrköping så regnade det lite, vilket jag blev väldigt glad över. Då skulle ju pälsen lyfta sig lite iallafall!

För Rhiva skulle det bli debut i unghundsklass, och i veckan har jag varit nervös över hennes rörelser och svansen som plötsligt börjat bli lite hög. I torsdags kväll var både jag och Lenny ute och sprang med henne, men ingen av oss fick henne att slappna av. Hon skulle springa fot, lite lätt stolt över sin svans.

Väl inne i ringen skötte sig Rhiva helt super! I första granskningen och när domaren klämde, kände, drog i benen, tittade på tassarna och tryckte på henne fick hon stå fritt och vifta på svansen, och så satte jag mig ner och ställde upp henne när domaren skulle ge sin kritik. Under rörelserna sprang hon på fint i löst koppel. Vilken skillnad det kan vara hemma på gräsmattan och inne i ringen!

Rhiva fick Excellent, och blev sedan 2:a med CK! Tiken som vann var av en helt annan typ, två månader äldre och mycket mera färdig, så jag är verkligen superglad över att domaren tyckte att även Rhiva var värd CK. Den andra tiken blev även 2:a bästa tik sen och fick certet.

Korrekt huvud och uttryck. God hals. Bra överlinje. Välkroppad för denna klass. Stark
benstomme. Goda vinklar. Bra tassar. Korrekt pälskvalitet. Korrekta rörelser. Välvisad.

Direkt efter unghundsklassen blev det att springa och byta hund lite snabbt, till Lhine som skulle in i jaktklass. Lhine, som har börjat gå in i höglöp, var lagom road av dagens aktivitet. Det var väl kanske inte helt optimalt heller att bara springa och hämta henne sådär. Hon fick stå fritt och även hon sprang på fint. Lhine fick Excellent, och sedan fick vi springa ett varv till innan domaren placerade oss – fast att vi var ensamma i klassen.
 
Jag hoppades på att domaren inte var klar med bedömningen, utan att vi fortfarande hade chans på CK, eftersom att ringsekreteraren bara ropat ut kvalitetspriset och inte placeringen. Annars brukar de ju ropa upp allt på en gång. När vi sprungit klart vårat varv så kom tillägget jag ville ha. ”1:a med CK!”. Yes!

Välskuret huvud. Bra uttryck. Utmärkt hals. Bra överlinje. Välkroppad.
Utmärkt kondition. Stark benstomme. Goda vinklar. Fasta tassar.
Korrekt pälskvalitet. Rör sig med bra steg.

Vilken bra dag det blev. Det kunde inte gått bättre. Excellent och CK på båda två!

17 augusti, 2013 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “SKK Norrköping”

 1. Annelie:

  Stort GRATTIS till er super dag!

 2. Carin, Cosmos & Joker:

  Www! Stort grattis till dagens resultat!

 3. Carin, Cosmos & Joker:

  Wow!

 4. Lisbeth Borglin:

  hej
  gattis till bra utställning du har fina hundar
  lycka till i fortsättningen / hälsningar lisbeth Thella och Flame

 5. Elinore:

  Grattis till framgångarna i ringen!! 🙂 Så roligt!

 6. Gunela:

  Ett ord!
  GRATTIS 😀

 7. Ninni:

  Grattis! och vilka roliga CK-rosetter 😀 Jag hoppas att min nykomling också får massor av rosetter när hon blivit i lite bättre skick och kan börja tävlas.

 8. Erica:

  Grattis!!! Så fina rosetter ni fick med er hem!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: