Veterinärbesöket jag skjutit på länge

För åtta månader sedan var jag hos veterinären med Thyra för att kolla upp en knöl samt två vårtor som hon har på ena ögonlockskanten och i örat. Efter undersökningen tyckte veterinäret att det inte fanns någon anledning till att söva ner Thyra för att operera bort knölen och vårtorna, utan jag skulle hålla koll på dom bara så att dom inte började växa eller så.

För ett tag sedan hittade jag en ny knöl och mamma har även påpekat att vårtan på ögonlocket har vuxit, men jag har skjutit på att boka en ny veterinärtid och även glömt bort det. I förra veckan tog jag iallafall tag i saken, efter att Lenny också påpekade att vårtan vuxit.

Idag var det då dags, och jag var helt inställd på att den här gången skulle det bli operation. Jag valde samma veterinär som sist, och han började med att lyssna på hjärta och lungor. Sist tyckte han att hjärtat slog i lägsta laget, men idag lät det jättefint! Även lungorna lät bra, och han kommenterade att hon var i väldigt bra kondition för sin ålder. Skönt att höra!

Vårtan hade vuxit en del sen sist, men han tyckte ändå att den såg fin ut. För att kolla så att den inte skavde mot hornhinnan så färgade han ögat och det syntes inte ett spår. Sedan letade vi rätt på knölen jag hittat. Det tog sin lilla stund, men till slut så. Han tyckte det kändes som en fettknöl, men rakade ändå bort lite päls och tog ett prov på den.

Provet visade att det bara var en fettknöl, så han tyckte inte det fanns någon anledning till operation den här gången heller. Det kändes såklart väldigt skönt!

10 juli, 2013 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Veterinärbesöket jag skjutit på länge”

 1. Elin och Billy:

  Åh vad skönt att allt var lugnt! 🙂

 2. Paulina:

  Skönt att det inte var något farligt 🙂

 3. Linda:

  Usch för knölar! Skönt att det inte var ngt farligt! Minus har oxå en knöl som vi valt att avvakta med enligt råd från våran vet. Skulle han behövas sövas ngn gång av annan anledning så kunde hon plocka bort den då 🙂

 4. Anna @ Rocktassar:

  Usch usch, dessa knölar man hittar på sina hundar. Man kan bli rädd för mindre. Jag opererade ju bort en pytteknöl på Flx förra året – men den var inte heller farlig. Men orolig blir man ju. Skönt så länge man slipper operation också.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: