Piggelina brudar

Inte hel fel med vilodag för hundarnas huvuden igår, för idag har alla tre varit lite extra engagerade i träningen. När jag kom hem från jobbet blev det en stunds slappande i soffan framför en film, med hundarna utstängda i hallen, och sen när de fick komma in i vardagsrummet kom Rhiva och satte sig bredvid mig med en boll i munnen och bad om att få gå ut och träna.

Rhiva fick träna på att backa, cirkla runt ett paraply och hoppa genom armarna/över paraplyet. Har känt att jag skulle behöva minst tre armar när vi tränat på hoppandet, men idag kom jag på en smart idé och tog med en burk ut som jag kunde lägga en godis i. Då slapp jag ha godis i ena handen och försöka hinna kasta iväg den framåt samtidigt som Rhiva hoppade, plus att Rhiva hoppade rakt ut istället för att sikta mot kasthanden.

Lhine var halvt galen när jag tog ut henne, och började med att springa och ta paraplyet. Tydligen en jättekul pryl! Den lade hon sig och rullade runt med, och det är ju ett kul trick så det försökte jag få henne att upprepa ett par gånger så att jag kunde belöna det. Sedan tränade vi på ingångar till position åtta med hjälp av en tasstarget, och lite backande i position tre.

Thyra stod och trampade i hallen när jag kom in med Lhine. Hon ville även ha med sig en boll ut, och det är klart att hon fick ta med den. Idag använde jag bollen som belöning, och så fick hon några kulor av sin mat när hon kom tillbaka med den. För Thyra blev det att jobba på att gå i sidleds runt mig utan target, och det gick riktigt bra! Tidigare har jag nog varit för snabb med att hjälpa henne med targeten igen när det blivit fel…

26 juni, 2013 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Piggelina brudar”

  1. Erica:

    Så glädjefull er träning låter, kul att Lhines bus blev ett nytt trick 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: