Freestyle och HTM-tävling på Stockholm Södra BK

Igår blev det tidig uppstigning för att åka och tävla freestyle och HTM med Thyra och Lhine. Vi samåkte tillsammans med Ida och Malin, och Ida skulle starta i FS I med en av sina hundar så vi behövde vara framme vid 9.30. Banvandringen för FS III var beräknad till tidigast 13.30, så det blev ett par timmars väntan. Tack och lov var vädret med oss ett tag…

… men lagom till att FS II drog igång så kom det utlovade regnet. Till en början lätt regn, men sen efter FS III gick det över till ösregn.

Innan det var dags för FS III kände jag mig väldigt lugn, men när första ekipaget klev in på planen så väcktes nervositeten till liv. När jag och Thyra blev inropade såg tog jag ett djupt andetag, andades ut och så klev vi in med raska steg. Det började lugnt och fint, och Thyra kändes väldigt samlad fram till bakåtslalomen. Där började hon ösa på, vilket hon ska.

Det kom ett par skall vid partiet med hopp och snurrar, men det var inte alls många, men hon jobbade på och snart blev hon tyst igen. Jag tappade bort mig lite i musiken, och även i mina rörelser medan jag stod och funderade en stund under tiden som Thyra backade runt mig, men i nästa tempoväxling kom vi rätt igen.

När vi satte oss ner i våran slutposition så brände glädjetårarna i ögonen. Vilken härlig känsla att få sätta programmet utan några tydliga missar och med fint flyt. Duktiga, duktiga Thyra! Vi sprang av planen, in i tältet och hämtade en leksak och kampade sedan en stund bakom tältet.

Med tanke på poängen som vi fick på Märsta-Sigtuna BK för tre veckor sedan, så kändes det som att vi skulle slå vårat poängrekord. Poängen blev dock lägre än väntat, vilket jag erkänner att jag blev lite besviken över. 25.60 poäng blev det iallafall, vilket räckte till en 2:a placering, och så fick vi ytterligare ett cert till vår samling.

När det var dags för nästa banvandring så verkligen vräkte regnet ner, så jag gick bara en gång för att slippa bli allt för blöt innan det var dags för start. Lhine däremot fick stå ute i regnet en stund för att bli blöt. Lite taskigt kanske, men jag tänkte att då kanske hon inte skulle behöva stanna och skaka mitt i programmet.

Tävla i regn är ju inte superkul, men det kändes ändå lite komiskt när vi klev in på planen. Det blev lite strul i starten när jag vinkade igång musiken, och i stegförflyttningarna på höger sida så hamnade Lhine väldigt långt bak. Sen hoppade jag iväg med lite för långa steg åt sidan när Lhine var framför mig så att hon kom ur position, men det är något jag tar med mig till nästa tävling.

I övrigt kändes det jättebra och Lhine jobbade på fint i det härliga vädret. När vi sprang av planen så kändes det som att uppflyttning nummer två var i hamn, men tyvärr så höll inte den ena domaren med om det och satte så lågt poäng på utförandet att det drogs ner till 7.40. Så retligt nära, 0.10 poäng ifrån uppflyttning. Totalt blev det 22.65 poäng och en 4:e placering.

Efter en lång tävlingsdag kändes det helt klart surt att vara en fjuttig tiondel från uppflyttning, och att regnet fortfarande vräkte ner medan vi packade ihop alla grejer gjorde ju inte humöret bättre. Aja, det kommer fler tävlingar och jag är jätteglad över hundarnas prestationer och den härliga känslan jag hade inne på planen med båda två. Dessutom längtar jag redan till nästa tävling!

2 juni, 2013 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Freestyle och HTM-tävling på Stockholm Södra BK”

 1. Ann-Sofie:

  Tycker fortfarande det aer jättefint ut…även på nära håll. Älskar er chicka attityd trots vädret, ser helt underbart positivt ut. Syyyynd det inte räckte till uppflytt. ♡

 2. Sussie:

  Ni är ju för GRYMMA 😀 Ser superfint ut!

 3. Zandra, Lova & Lystra:

  Du är så bra hundtränare Sandra som lyckas med alla hundarna. Grattis ännu en gång till fina resultat ännu en gång 😀

  Längtar att få se Thyras program ju – Kanske kan du ha en uppvisning på lunchen eller något på torsdag? 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: