Freestyle och HTM-tävling på Märsta-Sigtuna BK, igen


Mina duktiga tjejer, som även blivit trimmade och fina sen i fredags.

Idag var det dags att gå upp tidigt igen för ytterligare en tävlingsdag på Märsta-Sigtuna BK. Vågade inte tro att det skulle gå lika bra som i fredags, men även idag var den en glad bil som åkte hem!

Klasserna startade i samma ordning som i fredags, så först ut var Rhiva. Jag var lite velig om hennes start igår, men bestämde mig till slut för att vi skulle göra en fjärde och sista start i FS I. Tänkte att vi skulle ta det som tävlingsträning, och det blev en bra start utan några egentliga missar. Vi höll på att missa en snurr, men jag höll kvar mina utsträcka armar och hon gjorde snurren. Det blev uppflyttning med 25.50 poäng och en 2:a placering. En fin avslutning i klassen!

Sen var det Thyras tur, och det kändes nervöst. Med tanke på hur det gick i fredags så ville jag ju att det skulle gå lika bra idag, men jag försökte få bort den tanken. När vi satt och väntade på att få gå in på planen så började Thyra skälla, och då sa jag åt henne att så gör man inte. Hon som väldigt sällan får skäll tog åt sig, vilket resulterade i att hon genomförde programmet utan att säga ett knyst!

Bara det kändes som en seger, men tyvärr så blev hon samtidigt lite uppstressad och vi missade backa/vänd och vid stegförflyttningarna som vi gör mot varandra på avstånd så kom hon bara närmare och närmare… Lite blandade känslor efteråt, men Thyra fick såklart superbelöning med både kamp och laxpastej för att hon varit tyst. Trots vår uppenbara miss så vann vi klassen, med hela 27.00 poäng och Thyra fick sitt nionde cert! Vi lyckades alltså få en halv poäng högre än i fredags.

För Lhines del så har ju planen varit att flytta upp henne från den ena tävlingen till den andra när hon tagit sitt tredje uppflyttningspoäng, och det gjorde hon ju i fredags, så igår blev det att bygga en fortsättning på programmet. Låten gjorde jag klar i förra veckan. Jag gjorde det enkelt för mig och tog samma låt som i klass I, men klippte av den så den blev 1 minut längre.

Tältet fick vara stängt på framsidan idag, så att Lhine inte skulle sitta och vänta på sin tur från ankomst till start, så idag var det en väldigt pigg hund jag hade med mig in på planen. Hon fuskade i två positionsbyten, och i vårat nya slut så överarbetade hon med rumpan i en vinkel så där fick hon backa runt mig istället tills låten tog slut. Samtidigt som det kändes lite halv kaotiskt inne på planen så var känslan på topp, och utifrån hade det tydligen sett jättesnyggt ut. Resultatet av Lhines debut i HTM II blev en 2:a placering med uppflyttning på 26.25 poäng!

Alltså jösses, vilken helg det här har varit. Kommer nog ta ett tag innan jag smälter alla fina resultat och poäng. Sex uppflyttningar, varav två cert, tre klassvinster, tre 2:a placeringar och två titlar. Dessutom är jag väldigt stolt över mig själv som för en gångs skull har tänkt framåt, och flyttade upp Lhine direkt. Annars brukar ju jag alltid ta pauser emellan för att träna, men i HTM:en så kändes det bra att träna för klass II på en gång och det var ju uppenbarligen ett bra beslut att göra så.

12 maj, 2013 | 10 kommentar »

10 kommentarer till “Freestyle och HTM-tävling på Märsta-Sigtuna BK, igen”

 1. Julia:

  Du och dina hundar är ju otroliga! Jätte bra jobbat.
  Hoppas på om det är filmat kommer upp lite filmer också.

 2. Ann-Sofie:

  jaaa så snyggt o fint o imponerande rakt igenom. Stort Grattis igen ♡

 3. Jenny:

  Grattis till senaste tidens alla superfina resultat!! 🙂

 4. Hanna:

  Grattis till alla grymma resultat!

 5. AC:

  Jättestort grattis!!

 6. Jinny Balogh:

  Alltså, WOW! Grattis till dig, Thyra, Lhine och Rhiva för alla superfina resultat, poäng, uppflyttningar och titlar i helgen. ;D

 7. Ewa & Qaxi:

  Grattis!

 8. Gunilla o Tindra:

  Håller med alla andra ; Så superduktig du är med dina fina hundar. Grattis!

 9. Maggan & CO:

  Vilken helg!!! HELT GALET BÄST! 😀 😀 😀 Jag är mest nöjd och impad med att Thyra var tyst, ger mig lite hopp oxå! 😉
  Snyggt jobbat!!!

 10. Elin, Leo & David:

  Stort Grattis! Och vilka otroligt fina resultat!!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: