FDI RLD N Höstglädjens Call On Private Line

Idag har jag och Rhiva varit på rallylydnadstävling med dubbla starter på Hölö-Mörkö brukshundklubb tillsammans med Ida och hennes chihuahua Harry. De plockade upp oss vid 7.30, och vi var framme ungefär en halvtimme innan samling och banvandring. Egentligen hade vi tänkt vara där tidigare, då vi båda har hundar som behöver en stund på sig att komma i rätt stämning, men sen kom vi ju på att dom skulle orka med en till start efter lunch också.

I första banan var det bara tre eller fyra sättanden, så det var många olika svängar och så två spiraler efter varandra. Planen måste ha luktat väldigt gott och spännande, för det var jättemånga hundar som satte ner nosen på flera ställen. Även Rhiva var en av dom hundarna. Från att hon gick med jättefin kontakt, så åkte nosen rakt ner på ett par ställen. Kändes inte som någon toppenrunda, men vi sprang av banan till lämpligt avstånd där jag plockade upp en kampleksak och så lekte vi en stund innan vi bytte till godisbelöning i form av tonfiskpastej.

Det blev en nervös prisutdelning, då de som inte blivit godkända inte ropades upp. Jag trodde att vi hade tappat en massa poäng på nosandet, så när de började ropa upp dom som fått 90 poäng så trodde jag att vi inte hade blivit godkända. Men vi hade blivit godkända, med 95 poäng så blev vi till och med 2:a i klassen! Härligt, Rhivas andra godkända resultat, och chans på diplom efter lunch.

Den andra banan innehöll lite allt möjligt. Svängar i olika grader åt olika håll, tempoväxlingar med två stopp från språng och nedväxling till långsamt tempo. Rhiva kändes mycket bättre och jag tror även att jag gick bättre, och jag kom ihåg att le. I slutet av banan gjorde jag bort mig, när Rhiva typ satt framför mig efter ett stopp från språng och jag inte visste hur jag skulle göra. Kommer inte riktigt ihåg om jag tog in henne till sidan, eller om hon rättade sig själv medan jag funderade en sekund. Fel blev det iallafall, ett fel som vi förmodligen inte gör om igen.

Det stod tydligt i PM:et att man skulle visa hänsyn till varandra, och det togs även upp på samlingen, men vissa är tydligen inte läskunniga, saknar vett och lyssnar inte på vad som sägs på samlingen… för på sista sträckan av banan så var det en som värmde upp med sin skälliga hund, precis utanför banan. Rhiva blev jättestörd, och vi hade noll kontakt. Jag kunde inte ens belöna henne när vi passerat ringbandet, eller rättare sagt så kändes det fel att dra upp en leksak och belöna när hon var någon annanstans i tanken. Så istället fortsatte jag att gå tills hon var med mig igen innan det blev belöning.

Kändes inte jättekul att avsluta banan, dagen och kanske klassen med djävulshorn i pannan, men eftersom vi hade trevligt sällskap med oss så kom jag ganska snart på andra tankar. Även den här prisutdelningen kändes nervös, när det första godkända ekipaget ropades upp på 80 poäng. Jag anade ju att vi slarvat bort 10 poäng, och sen vet man ju aldrig vad man kan ha gjort för andra fel inne på banan. Kändes väldigt skönt när vi ganska snart ropades upp på 87 poäng! Tredje godkända resultatet, och därmed fick Rhiva titeln RLD N.

17 månader gammal har Rhiva nu tagit två titlar, i två olika grenar, på en vecka. Känns väldigt bra, och nu blir det ett uppehåll innan vi ger oss ut på tävlingsbanorna igen. I vilken gren det blir då har jag ingen aning om faktiskt, men vi har ju ingen brådska heller.

18 maj, 2013 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “FDI RLD N Höstglädjens Call On Private Line”

 1. Zandra, Lova & Lystra:

  Hon är så duktig och du är så duktig som lyckas så bra med alla dina hundar. Ett stort grattis till en välförtjänt vinst! 🙂

  …Vi ses snart!

 2. Zandra, Lova & Lystra:

  Välförtjänt titel ska det vara förstås 😉

 3. Matilda:

  Stort GRATTIS från syrran Våga

 4. Caroline o. Lukas:

  Grattis!! 🙂

 5. Ewa & Qaxi:

  Grattis! 🙂

 6. Malin, Sinus och Unik:

  Grattis 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: