FDI HTMI RLD A SE LCH Höstglädjens Dreamline

Även den här dagen har spenderats på Hölö-Mörkö brukshundklubb, och den här gången var det Lhines tur att få följa med på rallylydnadstävling och göra två starter i avancerad klass. Vi fick nytt resesällskap idag, Elin och tollaren Trassel, och på plats slog vi upp tältet precis intill Magga, Ida B och Ida W, så idag blev vi ett stort gäng som umgicks och höll tummarna för varandra.

Första banan kändes väl inte jätterolig, men det var ju bara att gå in och köra. Skylt nummer två var backande på höger sida, vilket vi har svårt för så där tappade vi 10 poäng direkt. Sedan blev det avdrag efter en inkallning, när Lhine fortsatte förbi mig och verkade tro att vi var klara och att det var dags att springa ut och få belöning…

Det kändes som en halvbra runda, men den innehöll ju även många fina bitar såklart. Vi fick iallafall vårat andra godkända resultat, med 86 poäng och en 3:e placering!

Den andra banan tyckte jag verkade roligare, och det kändes som en bana där vi faktiskt skulle kunna gå runt felfritt. Det började dock lite förvirrande, när Lhine slängde sig i backen när domaren sa att vi fick starta. Ehm… Jag satte henne upp och sen började vi gå. Det började bra, men vid en halt på höger sida tyckte jag att Lhine kändes lite sned, men efter gårdagens miss med Rhiva hade jag ju lärt mig att satt hund sitter, så jag gjorde vändningen på stället ändå.

Vid hoppet försökte jag att vara övertydlig, precis som på den första banan, men Lhine sprang förbi. Hoppet stod långt ut och var gjort av tre vita pinnar, så jag visste ju att det fanns risk för att hon skulle springa förbi även om hon tog det på förmiddagen. Tog tillbaka henne, gjorde om och gjorde rätt. Resten av banan gick fint, och backandet på vänster sida gjorde hon jättesnyggt! Det var dock nära att vi blev av med tio poäng vid ett ställande, när Lhine tänkte slänga sig i backen men i typ sista sekund hann lyfta på rumpan.

Det skulle bli väldigt spännande att se vad det skulle stå i protokollet, efter Lhines påhitt i starten, men det stod ingenting om det. Däremot hade domaren gjort stjärnor vid de skyltarna som hon tyckte att man gjort extra snyggt, och vid backandet hade vi fått tre stjärnor. Godkända hade vi blivit också, med endast ett avdrag för vägran vid hoppet. 95 poäng blev det, med en 3:e placering igen, och därmed fick Lhine titeln RLD A!

På nästa tävling blir det debut i mästarklass, vilket känns lite läskigt eftersom att vi inte har hunnit få någon tävlingsvana än i rallylydnaden. Eftersom att jag valde att flytta upp Lhine direkt efter våra fina 100-poängare i nybörjar- och fortsättningsklass så har vi bara gjort sex starter sammanlagt på fyra tävlingar sedan debuten för 8 1/2 månad sedan.

19 maj, 2013 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “FDI HTMI RLD A SE LCH Höstglädjens Dreamline”

  1. Elisabeth:

    Jag missade ju att hälsa på er! Jag var skrivare åt Carola idag och tänkte hälsa men hann inte. Det var hur som helst superkul att få se er, det var riktigt snygga banor! Jag vet precis vad du pratar om där Lhine var på väg att lägga sig i ställandet – vi blev lite oroliga där men det räddade du riktigt snyggt! 😀 STORT GRATTIS!!!

  2. Ann-Sofie:

    Grattis till ytterligare en fantastisk helg!!!

  3. Hanna:

    Stort grattis till alla framgångar. Ni är grymma!

  4. Maggan & CO:

    Massor grattis igen!! 😀 😀 😀

  5. Elaine:

    Grattis! Oj, det bara regnar in titlar på dina hundar. 🙂 Men ni är helt klart värda alla framgångar! Sporrar oss andra att ta upp ”jakten”! Haha! 😉

  6. Zandra, Lova & Lystra:

    Grattis igen och igen så synd att jag missade er. Men kanske kommer det upp lite filmer här snart! 😀 Vi ses i mästarklassen!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: