Parkeringsträning

Sol och plusgrader flera dagar i rad. Det känns helt otroligt. Idag har jag varit ute med hundarna en i taget på parkeringen och tränat i 1 1/2 timme. Lite kallt om fingrarna blev det när det mulnade på, men idag åkte jackan av och jag kände mig ett par kilo lättare när jag bara hade fleecejackan på mig under träningsvästen.

Rhiva fick börja, och den här veckan har jag tänkt att vi satsar på en freestylekampanj. Vi skulle tränat lydnad med mamma imorgon, men det blev inställt, så då blir det freestyle veckan ut. Vi tränade både enstaka rörelser, så som gå runt, backa om, slalom och snurrar åt båda hållen. Det blev även några övergångar, kombinationer och så jobbade vi med backandet. Det sista suger verkligen ut energi ur hjärnan på henne. Hon blir så jäkla trött, det är så att tungan börjar hänga efter ett tag. Himla skönt att se att hon kan bli så trött att hon helt enkelt inte orkar mer.

Thyra och jag testade att köra igenom vårat nya program, en liten bit i taget. Satt och gjorde ett program igår, efter att jag gjort markeringar på ett papper för varje stycke och tempoväxling. Med fusklappen i fickan körde vi som sagt igenom en liten bit i taget för att se om det gick att få till bra övergångar och flyt. Jag kommer säkert behöva ändra en del, men nu har vi iallafall en grund att jobba med! Känns väldigt skönt att vi har något nytt att ta med oss på landslagshelgen, där temat kommer vara vad man kan göra för att förbättra sitt program.

Lhine hon fick träna HTM, och hon går nog lika bra på båda sidor nu. Det kändes iallafall jättebra idag! Jag tycker HTM:en är ett jättebra komplement till rallylydnaden nu när det är långt kvar tills nästa tävling. Skyltarna kan vi ju inte träna på varje dag, men vänster- och högerhandlingen är ju en gemensam nämnare i båda hundsporterna. Om Lhine fortsätter gå så fint som hon gjorde idag så är det väl kanske dags för mig att börja leta musik, igen, så att vi kan prova på en start i HTMI…

4 mars, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: