När man vill för mycket

Dagens stora i-landsproblem, som fick mig att sitta och tänka i duschen i närmare en timme idag, är att det finns för många roliga hundsporter i vårat land. Perfekt att det finns många olika hundsporter där minst en passar till i princip vilken hund och ras som helst. Men, när man har en hund som passar till nästan allt och man dessutom tycker att flera hundsporter är roliga så blir det lite jobbigt. Vad ska man välja?!?

Just nu tränas det freestyle, lydnad, heelwork to music och rallylydnad, och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att träna agility, samtidigt som både viltspår och bruksspår är kul. Sen får jag ju inte glömma jaktträningen heller, även om den inte är så aktuell just nu.

Med Thyra är det ju freestylen som är i fokus, speciellt nu när vi är med i landslagstruppen, och det är nog den hundsporten som kommer vara vår huvudgren tills hon blir pensionär. Funderar även på och vi ska plutta in lite rallylydnad vid sidan om, och liksom passa på att tävla när jag tävlar med någon av de andra två.

För Lhines del känns det som att heelwork to music och rallylydnad är det som vi kommer satsa på att köra ett tag framöver. Är dock lite sugen på att damma av lydnaden så att vi kan få till ett 1:a pris till, bara för att avsluta snyggt efter alla våra brutna tävlingar på grund av strul med sitt i grupp.

Sen har vi då lilla Rhiva, där jag vill göra allt på en gång! Bråttom känns det som att jag har också. LPI, FDI och RLD N skulle jag vilja att vi tar i år, men det tänket måste jag få bort. Annars blir det att jag tänker för mycket tävling istället för träning. Herregud, hon är bara 15 månader. Vi kommer ju hinna med massor, och förmodligen mer om vi tar det lugnt med en sak i taget.

Nej, det är nog dags för mig att dra åt handbromsen lite, och då framför allt med Rhiva. Även om hon aldrig tackar nej till träning så blir det nog bara en jävligt rörig soppa i slutändan om vi blandar ihop för mycket ingredienser på en gång. Dessutom börjar vi på sökkurs om två veckor. Det blir gren nummer fyra år i, och vi är bara inne i mitten på mars. Så nu säger jag ”Stopp och belägg!” till mig själv.

12 mars, 2013 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “När man vill för mycket”

 1. Sandra:

  Jag sitter i samma läge som du. Bruks, lydnad och rally. Lägg sen till ett gäng utställningar, MH och gärna viltspår på det. Jag tror Glassa fixar det rätt bra, men det blir både för mycket och för rörigt för mig… Prioritering alltså. :/

 2. Ann-Sofie:

  o vi fick ju backa till vardagslydnad o kunna vistas ute i koppel 😉 men tänk vilka framsteg vi gjorde när jag verkligen bestämde mig för att just det var prio 1 o inget annat. Jag tror det är klokt att dela upp sporterna lite över tiden men sen finns det ju vissa som passar bättre att köra parallellt än andra. Viktigast tror jag i slutänden är att både jag o hunden känner glädje när vi går ut o tränar o inte gör det för att vi ”måste” för att bli klara med ditt eller datt just då.
  Ska vara kul för oss båda varje gång.

 3. Julia:

  Här är det samma sak!
  När man bara har en hund och allt passar henne så blir det så svårt! Hon är bra på agility, hon älskar lydnaden, tricks tycker hon är super roligt, freestyle gillar nog jag dock lite mer än henne, men ibland så går svansen på topp, rallylydnaden är hon bra på och ska även gå kurs i… Att spåra är hon super på, men är inget jag faller super intresset för med henne, men vi kör ibland när det är fint väder lite små spår med bus eller jackpot i slutet.
  Hon är snart 16 månader, men jag vill så mycket med henne! Hon skulle passar för allt, men har aldrig jämfört vad hon är bäst i. Hon koncentrerar sig så dåligt när det är något som stör henne också.

 4. Thina:

  Ja du en stark handbroms finns här med. Men tror det är viktigt med en plan. Prioritera vad du ska göra med den hunden. Det verkar ju som om Lhine o Thyra planen är klar. Men ta tag i Rhivas plan o vad du ska prioritera. Tror du lyckas även där.

 5. Ann-Sofie:

  vgw is da shit 🙂 utan den hade jag varit helt kaputt idag kan jag säga!! Den var dessutom sån bra ”hjälper” i koppelträningen. Använder den oftast fortfarande fast vi kan klara oss utan idag (när det är störningsfritt vill säga) är det tillräckligt med störning ja då hjälper ju inte ens den fullt ut :/

 6. AC:

  När det går bra så glömmer man lätt att hunden faktiskt inte är så gammal! Jag måste påminna mig själv om att Timmie inte ens fyllt tre, vi har redan åstakommit en del men behöver inte stressa mot nästa mål! Lycka till med söket!

 7. Sara, Tosse och Vittra:

  Måste också påminna mig själv om att Vittra bara är tre ännu! Och jag tycker faktiskt vi hunnit ganska långt om man funderar på saken =) Sök är jätte kul!! Har fått för mig att Rhiva är som Vittra fast med mera driv och då kommer hon absolut att gilla det! (Och vara bra på det också =))

 8. Ninni:

  Haha, åh, jag är övertygad om att jag kommer tänka likadant när jag har en hund som passar till det mesta. Nu VILL jag ju göra ”allt”, men får helt och hållet anpassa mig till vad fröken saluki tycker att är roligt för stunden. Det blir på något vis ganska lätt då 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: