Träning med gasade hundar

Var inte ett dugg träningssugen, men eftersom att jag och Nathalie hade bestämt att vi skulle träffas och träna ihop idag så kom vi iväg iallafall. Även om det inte blev jättevettig träning så blev det ändå rolig träning med alla tre. Dagens stjärna var Lhine, som verkligen tycker det är superkul att träna på hundungdom, och Thyra fick mig att skratta så att tårarna rann.

Rhiva fick börja, som vanligt, och allt är inte som det ska med henne just nu. Hon är ärligt talat asjobbig, och det tycker nog hon själv också. För det första så har hon kommit in i spökperiod nummer två, och om kvällarna vet hon varken ut eller in. Det vankas hit och dit och ingenting är bra. Dessutom så ska hon flörta med sin ursnygga mormor om kvällarna, som såklart blir jättesur på henne. Hon uppskattar varken Rhivas uppvaktande med dans, bakåtstrukna öron och pussar i ansiktet. När inte det funkar så försöker Rhiva sätta sig på hennes huvud, och då tar Thyras långa tålamod slut och hon säger ifrån.

Iallafall, när jag tog ut Rhiva ur bilen så for hon som en idiot i kopplet. Sprang runt, runt och det var ingen hemma alls. Till slut lugnade hon ner sig så att hon kunde rasta av sig innan vi gick in. ”Woho, dags för träning!”. Herregud, jag fick säga åt henne flera gånger att sitta still så att jag kunde ta fram träningsvästen och stoppa på mig leksaker och godis. Hon vet ju, eller har iallafall vetat, hur det funkar innan vi sätter igång träningen.

Eftersom att hon är som hon är just nu så blev det enkel träning, i form av lite rallylydnad faktiskt. Det kändes inte som att varken lydnad- eller freestyleträning hade passat sådär jättebra idag. Så istället fick det som sagt bli enklare träning med följsamhet och inslag av rallylydnad, så det fick bli rätt. Rhiva blev trött väldigt fort, och mitt i när vi lekte med bollen passade hon på att dra ett varv bort till Ayax och störde. Nathalie puttade bort Rhiva, som fick ett tokryck och for iväg. Som sagt, allt är inte som det ska i hennes huvud just nu.

Lhine var riktigt på tårna under sitt träningspass, och jätteduktig. Det verkligen lös om henne, vilken energi. Jag satte timern på 20 minuter för alla tre hundarna, och efter 10 minuters rallyträning kändes det som att vi hade hunnit med väldigt mycket så det blev lite HTM-pet också. Både framför- och högerposition.

Thyra hon fick pyssla med lite allt möjligt. En hel del signalkontroll, där jag varvade fotgående med slalom och gå runt. Sedan blev det lite backande och kryp, där jag satt tyst och Thyra fick tänka själv. Även om hon kan backa så tror jag det är nyttigt för henne att få tänka till lite ibland och jobba utan att jag säger åt henne vad hon ska göra. I slutet försökte jag få henne att gå runt mig medan jag satt ner, men hon hittade bara på allt annat möjligt. Snurra, backa, sitta kanin och hoppa på Nathalie. Allt i en himla fart, rent kaos.

Provade även att få henne att hoppa upp på min rygg, något jag lärde henne när hon var liten, men även där körde hon egna varianter. Hoppade över mig, hoppade med ett avstamp på mig. Ja, lite allt möjligt provade hon och tyckte såklart att allt hon gjorde var rätt, så helt hysteriskt försökte hon komma åt godisarna i min hand och när inte det funkade så bet hon mig i näsan. Kan ju inte påstå att hon blev ett dugg lugnare av att jag låg och skrattade åt alltihopa. Tokiga, härliga hund!

5 februari, 2013 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Träning med gasade hundar”

 1. Ann-Sofie:

  Lite skönt ändå att läsa att fler har det lite som jag 🙂
  Högtempererade hundar kallades de på kursen i helgen, jag tyckte det lät rätt bra ändå jfr med många andra uttryck.
  De var de allra svåraste hundarna att träna…men de roligaste o mest utvecklande för förarna 🙂
  så heja oss då eller????
  Kram

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: