SSRK Mjölby


Fina lilla Rhiva 14 månader.

Idag ringde klockan tidigt då det var dags för SSRK:s utställning i Mjölby, där jag kanske skulle ställa Rhiva i juniorklass. Ett stort kanske då det blivit domarändring och jag var väldigt osäker på Rhivas päls då hon har småfällt ett tag. Från början var det Filip Jonsson som skulle dömt, en väldigt trevlig domare som dömer hunden och inte bara typen, men hans namn hade lockat lite för många anmälningar. Närmare 120 stycken! Tyvärr så blev det då domarändring på valpar och juniortikar.

Juniortikarna skulle inte börja bedömas förrän klockan 11, men eftersom att det blev domarändring efter att anmälningstiden gått ut så kunde man få pengarna tillbaka om man lämnade in nummerlapp och kvitto före bedömningen av rasen började, så vi behövde vara där i god tid. Igår skickade jag ett meddelande till Linda och frågade om hon och ”farmor” Lena kunde titta på Rhiva och säga vad de tyckte om pälsen, och den blev helt godkänd. De förstod inte varför inte pälsen skulle räcka till, men man blir ju lite hemmablind och här hemma har jag ju sett hur pälsen ramlat av.

Så Rhiva skulle alltså ställas, och med det bestämt började nervositeten komma krypande. Jag fattar inte varför jag alltid måste bli nervös när jag ska ställa mina egna hundar! Vid 10.30 tog jag ut Rhiva för rastning, drog av mig vinterkläderna och bytte om till kavaj och tunnare skor. Domaren, som dömt i en annan ring, var lite sen och sedan väntade de in en av de andra tikklasserna, så där stod jag och frös till straxt efter 12 och hann även stå beredd med Rhiva två gånger. Lite information hade inte suttit fel…

17 tikar var anmälda i juniorklassen, och mina förhoppningar var att Rhiva skulle få Excellent. Någon placering visste jag att det inte skulle bli då det var många fina tikar i klassen. Domaren var väldigt noggrann när hon kände igenom hundarna, och Rhiva stod blickstilla hela tiden. Sedan fick vi springa varvet runt och fram och tillbaka. Hon skötte sig fint och det kändes bra, och det blev ett Excellent. Yes!

Det blev en stunds paus innan konkurrensbedömningen för att vänta in dom som det krockade för, så Rhiva fick gå in i buren under tiden. Många Excellent blev det, så precis som när vi var inne första gången så delades klassen i två grupper för att vi skulle få plats att springa. Därefter började domaren tacka av några stycken, och vi fick stå kvar. Tror att vi blev sju eller åtta stycken kvar i ringen.

Sedan kände hon igenom hundarna och lät oss springa ett varv om vartannat. Varje gång domaren var på väg fram mot Rhiva så viftade hela baken på henne. Sakta tackades hundarna av, och jag kommer ihåg att jag sneglade och såg att vi var sju kvar, sex kvar och sedan fem kvar. Vi fick springa ett varv, och så kände hon på hundarna igen. Rhiva fick stå kvar bland de fyra sista! Efter ytterligare två varv runt ringen så kände hon igenom Rhiva igen och sa att vi blev placerade som fyra.

Jag var redan i extas över att vi fått stå kvar så länge, och dessutom fick placering i en så stor och fin juniorklass, men nu gällde det att skynda bort till andra sidan ringen och ställa upp Rhiva fint igen. Tänk om hon skulle få CK?!? Inte ofta så många CK:n delas ut, men väl värt ett försök iallafall. När alla hundarna var placerade tyckte jag domaren sa ”Tre CK” till ringsekreteraren. Så nära, men det var ju en riktigt fin fjärdeplacering iallafall. Jag trodde ju inte på placering överhuvudtaget.

Men, så ropar ringsekreteraren upp ”Fyra med CK, nummer 480!” och domaren kommer fram och räcker mig en rosa rosett. Åh, fy fan vad glad jag blev! Ha, ha. Jag kramade om Rhiva, sprang ut ur ringen och höll på att börja lipa. Fina lilla hund!

Feminin tik med utmärkta proportioner. Välbalanserat huvud med fint pigment.
Bra hals, överlinje, bakställ. Behöver fortfarande utvecklas främst nedre delen bröstkorgen.
Rör sig med utmärkt steglängd. Härligt temperament.

10 februari, 2013 | 20 kommentar »

20 kommentarer till “SSRK Mjölby”

 1. Sara och Lhyra:

  GRATTIS! Fina fina fina Rhiva.

 2. Gunela:

  <3 GRATTIS <3

 3. Annelie:

  Stort GRATTIS, vilken härlig dag!

 4. Ann-Sofie:

  STORA GRATTISKRAMAR till er från oss, tänk att vi fick såna fina rosetter båda två eller jag menar alla fyra, tjohooo <3 <3

 5. thina o flock:

  GRATTIS!!!
  Jag har alltid gillat den där tjejen. <3

 6. Ninni:

  Grattis! Kul att det gick så bra och att hon tyckte att det var roligt 😀

 7. Elin:

  Grattis! 🙂

 8. Anna&V:

  GRATTIS!!!!
  Gu va skoj =)

 9. Nathalie och Ayax:

  Grattis!!! Fina Rhiva!! 😀

 10. Angelica:

  Grattis!

 11. Anna:

  Åhhh, hon ser sååå fin ut Sandra!! Men måste bara fråga, följt dig ett bra tag och undrar hur stor Rhiva är ? Hon ser stor ut på vissa bilder men dom kan också luras.. 🙂

 12. Sara:

  Grattis! Helt klart välförtjänt, hon är supersnygg. 😀

 13. Jenny:

  Grattis till en fin placering med CK 🙂

 14. Jinny Balogh:

  Grattis till ett mycket fint resultat! Du är en så himla duktig handler. 🙂

 15. Zandra, Lova & Lystra:

  Weeey, så kul! 🙂 Men välförtjänt – hon är snygg hund och du är en duktig handler. Att det inte skulle gå bra vore konstigt , GRATTIS!!!

 16. Sara, Tosse och Vittra:

  Grattis!!

 17. Matilda:

  Stort GRATTIS! Från syster yster. Det var kul att träffa er 😀

 18. AC:

  Jättestort grattis!!

 19. Nina:

  Grattis till CK 🙂

 20. Matilda:

  Grattis till CK!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: