Mycket pill kvar

Efter dagens träning på Dog & People så kan jag konstatera att jag och Rhiva har en bra bit kvar innan hon är tävlingsklar. Efter läggande under gång så hade Rhiva lärt sig att ”Kommendera” är ett annat ord för ”Ligg!”. Hon har även en egen idé gällande uppsättanden, som tydligen ska se ut som så att man sätter och lägger sig igen i samma rörelse. Det gäller även att lägga sig snabbt som attan när man ställer upp för platsliggning.

Hon kan mycket, är inte rädd för att testa och göra fel, men vi behöver liksom reda ut det hon kan för idag var allt en enda röra. Det blev iallafall nyttig miljöträning, att komma till ett helt nytt ställe och även ha lite publik. Tyckte hon klarade det ganska bra med tanke på att vi mest träna själva här hemma eller på hundungdom. Träna i nya miljöer och med störningar är något vi måste ta tag i, att våga utmana oss.

Dagens största utmaning var tandvisningen, som vi inte tränat på länge eftersom att vi mest tränar själva och jag inte tagit chansen att exempelvis låta Nathalie göra den när vi tränar tillsammans, men trots att mammas närvaro varit en väldigt svår störning tidigare så funkade tandvisningen ganska bra. En gång backade vi ifrån och började om när Rhiva reste sig, men andra gången satt hon kvar även om det var väldigt svårt!

Även Thyra och Lhine fick träna en liten stund. Just nu känns det lite som att jag står och stampar med båda två, så det blev lite halvdan träning. Lhines träning måste jag börja planera lite grann, och liksom bestämma i förväg om vi ska träna rally eller HTM, och sätta upp en bana eller delar av en bana när vi tränar rally för att se hur momenten funkar och vad vi behöver träna mer på.

För Thyras del måste jag hitta en låt, och för att lyckas med det måste jag försöka släppa lite på klass III-kraven och ta en enklare låt så att vi iallafall har något att jobba med och som kan ge inspiration till nya trick och rörelser.

När jag och mamma kände oss färdiga med träningen så blev det fika, och jag hade såklart gjort en tårta! När jag och Lina jobbade ihop så tog jag med resterna av mina födelsedagstårtor, och jag visste hur besviken hon hade blivit om jag inte hade haft med någon tårta idag. Den jag hade gjort tills idag är den jag är mest nöjd med hittills. Jag ville prova sugarpaste med chokladsmak så den blev brun, kanske inte så snyggt, och så jag piffade till den med att trycka ut vita bokstäver och en vit hund, samt vita och ljusblåa stjärnor med mindre stjärnor ovanpå.

Nu är jag helt slut efter den här dagen och det är dags att sova. Imorgon väntar en kort jobbdag och sedan ska vi ta nya tag i träningen, allihopa!

3 februari, 2013 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Mycket pill kvar”

  1. Thina:

    Fins det ingen bild på tårtan. Slarvigt Sandra jag vill ju se. Ang träningen så vet du att man aldrig är där man tror när man har ögon på sej o kraven kommer. I alla fall inte i början. Det kommer.

  2. Zandra, Lova & Lystra:

    Tror inte att Lystra skulle klara av en tsndvisning av varken dig eller Nettan. Hon blir ju alldeles prillig bara hon hör era röster. Så duktiga duktiga Rhiva! 🙂

    Jag blir så glad att läsa att Rhiva vågar testa, vågar göra fel. I min värld känns det som en trygg hund med en matte som jobbar med vänliga metoder och värnar om relationen. Jag tycker du gör helt rätt Sandra som inte jobbar med några quick fix alternativ utan konstaterar att det behövs mer tid, mer träning, olika miljöer. Lägger en jätte bra grund helt enkelt. Ni kommer bli farliga den dagen ni är redo helt enkelt. Heja er!!! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: