Mmm… märgben

Usch, vilken skitdag det här blev. Skulle ha jobbat till 11 och sedan haft gott om tid att hinna med långpromenad och träning med hundarna före mörkret. Men när klockan ringde så vaknade jag med svullen och öm hals, och kände mig allmänt risig. Det blev att stanna hemma från jobbet och låta kroppen vila.

Efter att hundarna rastat av sig på uteplatsen och fått sin frukost så kröp jag ner i sängen igen, och det tog ett par timmar innan jag orkade ta mig upp igen för att gå en liten sväng. Lhine kan absolut inte tänka sig att göra nummer två på sin uteplats, så promenad var liksom tvunget. Det var ingen skön promenad direkt, utan jag kände mig bara sur och gnällig. Alldeles för kort blev den också, men hundarna hann iallafall rasta sig ordentligt.

Resten av dagen har jag legat på soffan och varvat filmtittande med sovande. Under tiden har det kommit värk smygande i hela kroppen. Från fötterna ända ut i fingrarna. Jätteskönt verkligen. Huvudvärk på det med. Att vara sjuk är verkligen slöseri av tid. Det är ju inte så att man njuter och tycker det är mysigt att ligga där under täcket.

Det kändes väldigt skönt när Lenny kom hem efter jobbet, så hundarna fick ett lite mer levande sällskap. För att inte deras dag skulle vara helt förpestad så blev det märgben till kvällsmat. Jag glömde ta fram och tina mer mat imorse, och när jag kom på det så orkade jag inte göra något åt det.

Vad glada flickorna blev när de kom in från uteplatsen och hittade varsitt köttigt ben på golvet. Till och med Lhine, som annars vill ha sina ben upptinade, satte igång att tugga direkt. Medan hundarna låg och njöt av sina märgben kunde jag sova gott några timmar till.

Lilla Rhiva tyckte dock inte ett par timmars märgbenstuggande räckte som underhållning, så nu på sena kvällen har hon hållt på och retats med Thyra som legat i soffan och pysslat med sitt ben. Rhiva har skuttat fram och tillbaka så Thyra har blivit jättesur, och så har hon försökt åla fram till Thyras ben. Sen att Thyra morrar nerifrån magen och visar alla tänderna och verkligen blänger på henne, det brydde hon sig inte alls om.

Till slut gjorde hon ett känguruhopp på Thyra, och då fick hon fan nog. Trögfattade Rhiva blev väldigt paff och visste inte hur hon skulle ta sig bort, för nu talade nog Thyra om att om du rör dig… Jag har nog aldrig sett Thyra så arg någon gång, så jag flög upp från andra sidan soffan och drog bort Rhiva och sen fick Lenny stänga ut henne från vardagsrummet. Thyra blev nog själv lite överraskad över hur arg hon blev, för sen bad hon nästan mig och Lenny om ursäkt innan hon fortsatte att tömma sitt ben på märg.

8 februari, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: