Längre dagar

Trodde inte jag skulle hinna med någon träning utomhus med hundarna idag eftersom att jag inte skulle komma hem förrän 14.30, utan tänkte att idag fick det bli träningsfritt, men det var ju fortfarande ljust när jag kom hem! Det var ju inte länge sen som det kändes som att det var mörkt dygnet runt.

Det blev inte mörkt förrän vid 17, så jag både Lhine och Rhiva hann få varsitt träningspass och så blev det bus i snön med Thyra. Hon spydde i söndags och måndags och har varit lite halvkass i magen, så hon har fått ta det lugnt och inte äta något annan än sitt mat ett par dagar för att få ordning på magen igen. Nu är allt som det ska igen, så imorgon ska även hon få träna. Hon blir allt annat än glad när de andra får jobba men inte hon.

I träningen med Lhine har det börjat gå lite neråt. Högerhandlingen som kändes så bra är inte alls bra längre. Vet inte vad det är som jag gjort galet, men glädjen är borta. Det är ju inte helt enkelt att föra hund på fel sida, så det är mycket möjligt att det är min hållning som trycker henne. Tänkte att i nästa vecka får Lenny följa med ut och vara mina extra ögon och klicka när Lhine går bra, så jag slipper gå vriden för att försöka se hur det ser ut.

Med Rhiva blev det lite blandad träning, men bland annat fjärrdirigering och linförighet. I linförigheten uppstod det ett litet frågetecken från min sida. Det var väldigt mycket fåglar, eller iallafall ett par stycken, som tyckte det var roligt att störa och de fick såklart Rhivas fulla uppmärksamhet. Liksom vad gör man då? Väntar på att få tillbaka uppmärksamheten eller tar tillbaka uppmärksamheten?

I fjärren tränade vi på ligg från sitt och sitt från ligg. Rhiva har jättefina uppsitt på nära håll, och har även fått till ordentliga lägganden utan att liksom ta steg ner, så nu ska vi sakta men säkert försöka utöka avståndet också. Läggandena funkade fint fast att jag backade ut några steg, men att sätta sig upp var svårare. När det blev fel blev det jättefel, hon hoppade fram till ett ställande och såg själv ut att undra vad som hände.

Men efter att jag kortat ner avståndet så att det blev rätt och kastat belöningen antingen så att hon fick fånga den eller över huvudet så att hon fick ta den bakom sig så blev det bättre. Får se om jag kanske kan få till en film på det någon dag, länge sen videokameran blev använd nu.

14 februari, 2013 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Längre dagar”

  1. Ninni:

    Jaa, filma! Det är så kul att se träningsfilmer 😀

  2. Sara och Lhyra:

    Lhyras intresse för fåglar är väldigt stort och de är nog den bästa störningen vi kan ha. Just därför brukar vi träna på kontaktövningar i närheten av fåglar och när hon bryter kontakten tar jag bollen och gör den till baaaara min. Då taggar hon till och tillslut har inte fåglarna sådan stor betydelse 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: