Sofflördag

Idag ringde klockan 08.30 så att hundarna skulle hinna få sin morgonrastning och frukost innan jag gosade ner mig med täcke och kuddar i soffan för att titta på NM i heelwork to music och freestyle. Jag har inte varit särskilt intresserad av heelworken tidigare, utan mest tyckt att det varit riktigt tråkigt att titta på, men idag blev jag verkligen imponerad. Det var flera program som var riktigt bra, och det är något speciellt med snygg heelwork!

Finskorna var överlägsna och fick med hela sitt lag till morgondagens finaler. Alltså wow, vilka rena och snygga positioner och smidiga övergångar. Ibland höll jag på att glömma bort att jag satt hemma i soffan och var på väg att applådera. Sverige fick med ett ekipage till final, Ulrika med dobermannen Diva, och deras program var också sådär stilrent och snyggt så det var de väl värda!

När freestylen drog igång så blev jag först lite besviken, då det inte var riktigt samma klass som i heelworken, men sen kom det igång. Sverige vann dagens lagtävling och fick med tre ekipage till morgondagens final. Kul!

Imorgon var det tänkt att jag skulle åkt upp till Stockholm Hundmässa och sett finalerna live, och shoppat lite, men fick idag veta att de jag skulle åkt med inte kan åka. Nu är klockan snart halv tio på kvällen och jag har inte lyckats hitta någon annan som ska dit, så jag får missa shoppingen och istället se finalerna från mitt hörn i soffan.

Om det var någon som missade att allting sändes via livestream så har ni länkarna nedan. Även finalerna kommer sändas via livestream imorgon. Ungefär 47 minuter in i filmen från HTM:en så har ni det ekipaget som blev mina favoriter, och som även vann dagens tävling.

x NM heelwork to music
x NM freestyle

15 december, 2012 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Sofflördag”

  1. Sara, Tosse och Vittra:

    Hej!
    Skulle inte Thyra vara med och tävla i frestylen? Eller har jag missat något?

    Svar: Vi ska tävla på My Dog – SM och AFEC. I helgen var det NM för de som är uttagna i landslaget, och där är inte vi 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: