Lite träning i kylan

Känner mig väldigt nöjd över mig själv idag. Imorse var det inte så fruktansvärt många minusgrader och jag höll tummarna för att det inte skulle bli kallare under dagen, för då skulle det bli hundträning efter jobbet! Slutade redan vid 12 idag, så jag skulle ju inte kunna skylla på att det var mörkt ute iallafall.

Vädret från morgonen höll i sig så när jag kom hem bytte jag om och gick ut och tränade med Thyra direkt. Tänkte först att det kännas lite trångt att träna på gångbanan, men när jag svängde in på parkeringen så kom jag på att vi kan ju träna där! Den ytan räcker gott för freestyleträning.

För att kunna träna med handskarna på så fick Thyra nöja sig med torrfoder som belöning. Då kunde jag ha några godisar i ena handen, och plocka upp en bit med den andra för att belöna. Lite pilligt, men eftersom att vi inte tränade på något nytt så funkade det bra. Vi tränade på starten, långsam slalom framåt, mellanpositionen och så använde jag garageväggen för att få Thyra att backa rakt både ut från mig och mot mig. Backar tillbaka mot mig gör hon ju annars i en stor båge…

Vi var ute i nästan en halvtimme innan godiset tog slut, och Thyra tycker det var jättekul att äntligen få träna lite igen. I förra veckan blev det i princip ingen träning alls, men nu när det är en knapp månad kvar till SM och finalen i Agria Freestyle Elite Challenge så måste vi verkligen passa på att träna när graderna tillåter.

Efter att ha tinat upp mig en stund inne så var det Rhivas tur att få träna. Där fick jag låta mina stackars fingrar plågas i kylan. På gångbanan tränade vi fritt följ, fram och tillbaka med några svängar och halter. Jag varierade tempo och steglängd eftersom att hon fastnar i sin gungiga stil och glider fram alldeles för långt. Dessutom tänkte jag på var jag hade mina armar, eftersom att jag upptäckte på filmen att jag flaxar alldeles för mycket med vänsterarmen.

När kylan började bita lite väl hårt i fingrarna så drog jag på mig handskarna och så pulsade vi ut i snön och lekte ”Kierrä!”. Rhiva fick springa och springa tills det blev tilt i hjärnan och hon försökte fuska genom att vända för tidigt. Då kortade jag ner avståndet och hon fick göra rätt ett par gånger innan vi gick in. Tror hon blev ganska trött i både knopp och kropp.

Under Rhivas pass hann det börja skymma och bli kallare så Lhine fick stå över träningen idag, men jag tog ut henne och Thyra så de fick busa i snön en stund iallafall så även hon ligger och sover nöjt nu. Det blir ordentlig träning med henne imorgon, för då ska vi träna tillsammans med Nathalie och Ayax på hundungdom.

10 december, 2012 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Lite träning i kylan”

  1. Anna @ Rocktassar:

    Jag älskar vinter och snö, men det behöver absolut itne vara mer än 10 minus.. det räcker gott och väl!

    Vilken dag går Agriafinalen?! 😀 😀

    Bra att filma 😉

  2. Maria:

    Så roligt med träning! Jag är själv helt freestylebiten för tillfället och Pixie tycker det är så himla skoj. Får vi bara lite kontroll över läget, så blir det nog att kika efter tävling nästa år. Skoj! 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: