Härlig förmiddagspromenad

Efter en lång sovmorgon, till och med hundarna sov länge, så klädde jag på mig ordenligt för en långpromenad med hundarna. Rhiva fick ta på sig den oranga reflexvästen då jag tänkte att hon skulle få springa lös på lämpliga ställen. Hon syns knappt mot snön, plus att den reflexvästen är nerklottrad med telefonnummer både till mig, Lenny och mamma ifall att hon skulle fara iväg. Tänk att en händelse kan sätta sig så hårt i huvudet på en…

På raksträckan förbi fotbollsplanen släppte jag lös henne, och hon for ut i snön direkt. Hon är verkligen helförtjust i snön! Sen blev det koppel på och vi traskade på upp till motionsspåret där vi gick stigen in genom skogen mot det stora fältet som finns där. Där kopplade jag loss och tränade lite kontakt med henne innan allihopa fick frikommando. Tjoho vad de sprang genom snön!

Thyra och Lhine tycker inte det är så himla roligt när Rhiva är lös, eftersom att hon röjer som en ångvält och inte är speciellt snäll emellanåt. Hon hugger tag i nacken på dom och där hänger hon kvar och bara drar i dom. Jätte elakt, och Thyra och Lhine är såklart för snälla för att säga ifrån. Fast igår när vi var ute och busade på fotbollsplanen så blev faktiskt Lhine arg på Rhiva och tryckte ner henne i snön, vilket förmodligen var himla nyttigt.

Idag hade inte Rhiva tid att stöka med mamma och mormor, utan hon njöt för fullt av att få rusa genom snön – eller rättare sagt skutta genom snön, för den var upp till knäna på mig. Jag bestämde mig för att vi skulle pulsa över hela fältet så att hundarna, framför allt Rhiva, skulle få jobba på ett tag genom snön. Efter halva sträckan kändes det som att vi aldrig skulle nå andra sidan, och även Thyra och Lhine tyckte att det var tungt, men Rhiva hon skuttade på i full fart hela sträckan och dessutom längre än oss andra eftersom att hon for kors och tvärs över fältet.

Resten av dagen har det varit väldigt lugnt och skönt här hemma. Hundarna sov ett par timmar och det kändes himla bra att se dom trötta och nöjda. Lennys föräldrar har varit här en stund, och de hade med sig både grisöron och en ask med kex till hundarna. Snällt!

Eftermiddagen och kvällen har ägnats åt pepparkaksbak, och jag har provat på konsten att göra ett pepparkakshus. Helt klart lättare sagt än gjort, men helt katastrof blev det väl inte. Jag hade inte riktigt tålamodet att vänta på att alla kristyr skulle torka medan jag satte ihop alla delar så det blev glipor här och där, men det är ifyllt med ännu mer kristyr. Förhoppningsvis så brakar det inte ihop före jul!

8 december, 2012 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Härlig förmiddagspromenad”

  1. Sara, Tosse och Vittra:

    Vittra kan också vara skit jobbig mot Tosse. När Tosse inte vill leka längre hugger hon tag i halsen och sitter där!! Skakar gärna lite också! Tosse får en hel del sår i nacken, så jag brukar säga ifrån åt honom när Vittra blir som värst eftersom han inte säger ifrån själv =/

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: