Veterinärbesöket avklarat

Efter mycket velande mellan Valla djurklinik och Djurdoktorn så valde jag Djurdoktorn. Det var ändå dom jag haft i bakhuvudet, så på deras internetbokning tog jag en tid redan idag för Tobias Svensson. 16.00 var vi där och förutom att kolla vårtan på ögonlocket och de två knölarna så bad jag honom att gå igenom Thyra ordentligt, och det gjorde han verkligen. Våra 20 minuter blev 40 minuter.

– Vårtan på ögonlocket är än så länge inget som är irriterande varken för Thyra eller ögat, så i nuläget motiverar den inte till att man gör en operation.

– Knölen i örat är en åldersvårta, så den ska jag bara hålla lite koll på så att den inte växer, spricker eller börjar irritera.

– Knölen på bringan sitter helt i huden och Tobias trodde bara att det var en fettknöl. För säkerhets skull tog han två stickprover som han kollade i mikroskop, och proverna visade sig innehålla fett och blod. Så den knölen motiverar heller inte till någon operation, men även den ska jag hålla koll på.

Tobias gjorde även böjprov i nacken och benen, lyssnade på hjärtat, kollade igenom Thyra från nos till svansspets och kände igenom juvrena. Jag tyckte att jag kände något litet idag när jag badade Thyra, och Tobias hittade små knölar vid tre av tuttarna. Han undrade var i löpcykeln Thyra var, och eftersom att det var ganska nyligen hon löpte så har det förmodligen med det att göra. Jag ska hålla koll i ett par veckor, och försvinner inte knölarna så ska jag höra av mig.

Hjärtat lyssnade han länge på, och tyckte det slog i lägsta laget men ändå okej så att säga. Han undrade om Thyra blivit slöare, och visst far hon inte som en idiot på promenaderna längre, men när vi tränar är det ju full fart som vanligt. Tog då upp att jag tycker att hon lagt på sig lite grann så hon nyligen fått gå över på ett smalare foder, och även där ska jag hålla lite koll. Går hon inte ner så kan det vara bra att kolla sköldkörteln.

I övrigt tyckte han att Thyra var i väldigt god form för sin ålder och för att fortfarande vara en arbetande hund. När han klämde, kände och drog i huvud och ben så var hon väldigt mjuk och smidigt. Inte ett ljud nånstans. Innan vi var klara klämde han Thyras analsäckar och var även snäll och visade mig hur jag kunde göra det själv.

820:- gick besöket på, med undersökning och provtagning, och det kändes som hittat med tanke på att jag ställt in mig på att det skulle bli operation. Men som sagt, än så länge är det inget som motiverar till det. Skulle exempelvis inte knölarna i juvret försvinna och det blir operation, då kommer knölen på bringan och vårtorna plockas bort när hon ändå är sövd.

5 november, 2012 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “Veterinärbesöket avklarat”

 1. Lovisa, Inja & Fendi:

  Skönt att det inte var något akut! Håller tummarna för att knölarna försvinner av sig själva! Kram

 2. Sandra:

  Skönt!!!

 3. Nettan:

  Åh så skönt! Vet ju att du har varit lite orolig.

 4. Karin Bengtsson:

  Min flat är ju lika gammal som Thyra, även på honom slår hjärtat i lägsta laget, fick samma frågor som du och visst min är lugnare men precis lika glad vid träning. Och precis som din vet. så säger min samma sak. Skönt att veta att de är pigga trots att de är äldre! 🙂

 5. Katarina Axelsson:

  Skönt att ha besöket gjort.Hoppas och tror att
  allt ordnar sig.

 6. Sara och Lhyra:

  Härligt med positiva resultat, det lugnar alltid ner ens egen hjärta ett par slag iallafall 😉

  Vet att flattar har en tendens att få cancer, hur är det med Golden? Vad för sjukdomar är ”vanliga” hos dom?

 7. Ingela, Zeb, Indy:

  Skönt att få en riktig koll gjord!

 8. HumleSpunk:

  Skönt att ha kontrollen gjord!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: