Inofficiell utställning i Mjölby

Ingen huvudvärk idag och det kändes jätteroligt att kliva upp ur sängen för att åka på utställning när klockan ringde. Det blev till och med lite sovmorgon, då utställningen inte började förrän klockan 10 och Rhiva skulle in i ringen som hund nummer 26. Inte hade vi långt att åka heller. Lhine fick följa med som sällskap idag medan Thyra fick stanna hemma med husse.

Vi var framme i lagom tid så det varken blev stress eller speciellt lång väntan. När jag borstade igenom Rhiva upptäckte jag att jag glömt att trimma hennes tassar, så det fick vi gå ut och fixa till lite snabbt. Man vet ju aldrig vad en domare kan haka upp sig på och bli störd av.

Rhiva som har blivit lite töntig av löpet tyckte det var superkul att äntligen få vara på utställning igen. Hon skötte sig jättefint i ringen, och när domaren skulle känna igenom henne så puttade jag henne lite i sidan som jag gör när vi tränar stadga, så hon rörde inte en fena. Duktigt!

Utställningen som vi var på var Östergötlands KK:s årliga valputställning, med valpklass I, valpklass II och juniorklass. Rhiva ställdes såklart i juniorklass, som hon vann med HP! Hon fick jättefin kritik, med en liten rättelse då domaren tyckte att hennes välvinklade bakställ kanske blev lite väl vinklat när hon sträckte upp sig, så jag fick lyfta upp henne lite med handen i rumpan.

Hanen som vann juniorklass fick inget HP, och därmed Rhiva blev även automatiskt BIR-junior, så sen blev det en lång väntan inför gruppfinalerna. Passade på att gå en sväng med Lhine och Rhiva så de fick komma ut och röra på sig och rasta av sig ordentligt, och sen fick de ligga i buren och värma varandra medan jag försökte värma mig uppe i cafeterian. Usch så kallt och ruggigt det var!

I gruppfinalen såg jag till att inte Rhiva knäade för mycket i sina vinklar bak, och det räckte långt! Ända fram till BIG-2! Vann gjorde en cocker spaniel, som jag hörde var både dansk- och nordisk juniorvinnare. Det kändes ärligt talat rätt skönt att vår dag tog slut där och att vi fick packa ihop och åka hem. Jag var så nöjd över hur Rhiva skött sig och den fina kritiken hon fick! Det är ju ett tag sedan hon blev utställd och det har säkert hänt en massa med hennes kropp som jag själv inte ser, så det var skönt att få ett litet kvitto på att hon fortfarande är en snygg liten tjej!

Här kommer kritiken, och dömde gjorde Nicklas Eriksson – ni vet han med saluki.

Attraktiv, feminin. Vackert uttryck. Fin hals. Stram överlinje.
Välvinklad och välkroppad. Dock mycket vinklad bak. Bra benstomme.
Rör sig bra bak. Lösa mellanhänder fram. Fria rörelser från sidan.
Bär sig fint. Bra temperament.
 

Har tyvärr inga bilder att bjuda på idag, men jag och Lenny ska försöka hinna med att få till några ståbilder imorgon innan mörkret anfaller…

25 november, 2012 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Inofficiell utställning i Mjölby”

 1. Sara och Lhyra:

  Fina Rhiva!
  Hur många HP har hon nu egentligen? KUL att det går så bra för henne och du är sån duktig handler!
  GRATTIS!

 2. Jenny:

  Tack så mycket för gratulationerna! Och grattis själv till kanonresultat idag!!

 3. Ann-Sofie:

  Tjoho va ni ä stiliga. STORT GRATTIS!!

 4. Hanna:

  Stort grattis 🙂

 5. Ninni Österholm:

  Kul att det gick så bra!
  Har själv ställt för Nicklas en gång, när Wahidah var valp. Hon började ha dragkamp med kopplet och sprattlade runt som en tok 😉 Det blev jättemycket text på kritiklappen också. Har nog sällan varit med om en domare som har så mycket att säga, det var nog det jag tyckte var roligast med honom som domare.

 6. kicki berg:

  grattis till er,kul att det går så bra för er.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: