Uppvisning blev valpning

Idag skulle jag och hundarna varit i Sävsjöström på Goldendagen som GRK Småland/Öland anordnade. För drygt 1 1/2 månad sedan fick jag frågan om jag ville komma och ha en freestyleuppvisning, och i förra veckan blev det bestämt att jag även skulle visa lite lydnad. Så med Thyra hade jag tänkt visa upp ett nytt program, och Lhine skulle fått visa några elitlydnadsmoment. Men eftersom att vädret slog om till vinter lite hastigt och lustigt så fick vi imorse ställa in vår Smålandsvisit.

Här fick vi snö i torsdags, så under kvällen mailade jag Katrin som jag haft kontakt och förvarnade om att vi kanske skulle bli tvungna att stanna hemma. Vi avvaktade tills imorse, men efter att varit ute en sväng med hundarna och känt på underlaget som var småhalt med isfläckar så kände jag att det inte var värt att sitta och köra så långt. 22 mil och 3 timmar i bil på lurigt underlag med sommardäck… Nej, det blev att krypa ner i sängen ett par timmar till istället.

När jag vaknade igen var det strålande sol, och de iskalla vindarna hade avtagit, så då gick vi ut på en långpromenad. Bäst att passa på liksom. Under promenaden ringde jag mamma för att höra hur det var med Ingrid, som var beräknad att valpa idag, men allt verkade lugnt. Två timmar senare, precis när jag skulle ställa mig och skära upp träningsgodis till hundarna kom ett sms där det stod att vattnet gått. Så det blev ingen hundträning heller, utan istället åkte jag ut till Hälla för att göra mamma sällskap vid valplådan och följa valpningen.

Ingrid var snäll och väntade in mig innan första valpen kom. Den första kom vid 14.30, och fyra timmar senare precis när jag började packa ihop för att åka hem så kom den sista. Sex valpar blev det, fördelat på fyra hanar och två tikar. Alltihopa gick väldigt smidigt och Ingrid var lugn och jätteduktig. Med sina sex valpar bryter hon även trenden som hennes mormor, mamma och halvsyster Bacill haft. Ingrid kommer själv ur en kull med tio valpar, och förra sommaren fick ju Bacill fjorton(!) valpar i sin första, och därmed sista, valpkull.

27 oktober, 2012 | 9 kommentar »

9 kommentarer till “Uppvisning blev valpning”

  1. Zandra, Lova & Lystra:

    Åhh, grattis här med <3

    Sv – Nej, nej, nej ingen officiell tävling inte 😉 Klubben vi har gått kursen hos anordnar en riktig inoff träningstävling med domare och tävlingsledare, som avslutning på alla lydnadskurser. Dels för att man ska få känna på men också för att får man ett första pris så får om man vill gå kurs i nästa klass efter det på den klubben (inget vi planerar dock – fast vi fick ju inget första pris så vi är därmed ändå inte kvalificerade för det, haha!) 🙂 .

    Tusen tack för feedbacken, råden och förklaringarna. Då vet jag lite bättre hur det funkar! 🙂

  2. Hanna:

    Grattis till småttingarna <3

  3. Lena:

    Jättegrattis!

  4. Sara och Lhyra:

    Grattis till valparna! <3

  5. kicki:

    grattis till valparna

  6. Ingela, Zeb, Indy:

    Vad roligt! Så himla söt! =)

  7. Greta o Bono:

    Stort grattis till valparna! 🙂

  8. Angelica:

    Sicken sötnos!

  9. Angelica:

    Sicken sötnos!!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: