Träning i Hälla

Idag har jag och hundarna varit ute i Hälla nästan hela dagen. Mamma och jag hade bestämt att vi skulle träna lite lydnad och apportering tillsammans med Hicka och Rhiva. Precis när vi skulle kliva ut genom dörren här hemma så ringde mamma och ville ställa in på grund av vädret, men vi åkte ändå. Förutom att jag höll på att frysa fingrarna av mig under apporteringsträningen på eftermiddagen så var vädret inte så himla hemskt. Det kom en liten regnskur under mitt och Rhivas lydnadspass, annars så var det ”bara” kallt och blåsigt.

Lydnadspasset gick riktigt bra, och det var en enorm skillnad mot när vi tränade med mamma senast för drygt fyra veckor sedan. Vi blev kommenderade genom hela klass I, förutom apporteringen som glömdes bort. I början var Rhiva lite överdrivet het och stökig och mamma undrade om jag verkligen skulle leka med henne så mycket som jag gjorde. Att hon var så stökig ett tag berodde nog på att det blev lite kaos i Rhivas hjärna då mamma är en väldigt stor störning för henne, och efter ett par minuter hade hon samlat ihop sig.

Förutom ett dubbelkommando vid läggandet och en tjuvstart på inkallningen så gjorde Rhiva resten väldigt fint. Läggandet hade jag räknat med att det inte skulle funka då vi pausat det en stund efter att hon började lägga sig lite nu och då för att försöka få loss belöningen. Inkallningen gjorde vi bara om, och så gick jag tillbaka och belönade innan jag kallade in. Ställandet fick bli nos mot näsa eftersom vi inte kommit längre än så.

Efter att mamma kört igenom Hicka så fick Thyra, Lhine och Rhiva rejsa loss i trädgården en stund innan de fick hoppa in i bilen igen. Sedan gick jag och mamma in för att värma oss, fika och babbla en stund innan vi åkte iväg för att träna lite apportering med småtjejerna.

Rhiva fick prova hare, trut och kaja, men det var mest flams och trams. Jag fick med två små kajor hem, och så ska vi träna på vilthanteringen inne i lugn och ro. Med dummie fick Rhiva prova en rolig sökövning, och den gjorde hon riktigt bra! Två gånger fick hon göra den övningen i samma område, och den kommer vi fortsätta med på egen hand.

Sedan var det Hickas tur, och till henne fick jag lägga ut två linjetag, kasta två enkelmarkeringar och lägga ut sökövningen till henne tre gånger. Alltihopa med olika vilt. Det var jättekul att se Hicka. Fina upptag och jävlar vilken fart hon hade både ut och in. På den sista sökövningen var jag lat och kastade ut viltet när hon inte såg, men det var väl inget svårt. Istället jobbade hon allra bäst på den.

Nu har Rhiva fått träna ordenligt två dagar i rad, så imorgon får det bli lite enklare träning och så lägger jag krutet på Thyra och Lhine istället som har haft två rätt tråkiga dagar.

9 oktober, 2012 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Träning i Hälla”

  1. Nettan:

    Vilken bra dag det blev! Tur att du var envis och ville komma trots skitvädret som faktiskt blev bättre. Tyckte att Hicka och Rhiva var jätteduktiga,även om Rhiva är lite flamsig just nu så tror jag att det kommer att bli riktigt bra i framtiden och farten kommer inte bli några problem,ja det skulle vara om det går för fort då!! Ses på torsdag kanske?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: