Rolig dag för den lilla

Råkade sova bort halva dagen, så när jag vaknade och såg att klockan snart var tolv så kastade jag mig upp ur sängen. Jag tycker verkligen inte om att sova för länge, speciellt inte nu när det blir mörkt tidigare och tidigare. Efter en halvlång morgonpromenad på drygt 40 minuter så tog jag en snabb titt på Rhivas lilla träningsschema som jag skrev ihop igår och valde ut tre moment som vi skulle träna på, fyllde fickorna med godis och så gick vi ut igen.

Fritt följ, ställande och apportering var planen och vi började med apporteringen. Dels för att hon skulle få springa av sig lite och så ville jag testa och se om det överhuvudtaget skulle funka att lägga apporteringen först. Det funkade alldeles utmärkt! Jag höll i halsbandet och kastade apportbocken mot staketet, men kastade typ 1 meter för kort så den hamnade precis på gränsen gräsmatta/gångbana. Skulle jag skicka eller kasta om? Chansade på att skicka iväg henne, ibland måste man våga prova, och det blev superbra! Full fart ut, direkt gripande och full fart in. Tjoho!

Tre repetitioner till, varav en där hon fick sitta lös och vänta på kommando. Funkade fint det med. Det var ett riktigt glädjerus att se hur duktig Rhiva var, så efter fjärde apporteringen fick jag säga till mig själv på skarpen att nu fick det räcka. Kommer fortsätta såhär ett tag till innan jag provar att kasta utan ”vägg”, och förhoppningsvis har jag lyckats ändra hennes tanke. Vid ena gripandet idag så höll hon på att slå över, och lättade alltså med bakdelen vid gripandet, så det känns ju som att hon har mer bråttom att få med sig apportbocken.

Ställandet tränar vi vidare på, och jag försöker fundera på hur vi ska få in det till sidan, och likaså fria följet. Där har vi ett litet problem med högerhalterna samt vänstersvängarna. Vid högerhalterna sitter hon med rumpan bakom mig och sitter alltså snett utåt, och vid vänstersvängarna överarbetar hon med bakdelen och blir också sned utåt. Båda delarna känns dock som lyxproblem.

Sedan fick Thyra komma ut och träna en liten stund. Vi jobbar vidare på våra stegförflyttningar och så blev det lite signalkontroll med olika rörelsekombinationer. Thyra lyssnade jättebra, och jobbade dessutom tyst när hon inte hade en aning om vilken rörelse som skulle komma härnäst.

Stackars Lhine, som tjatat på sin husse att hon också ville gå ut och äta korv, fick snopet bli utan träning! Jag har tänkt att vi ska jobba en del med pallen, för att banta bort mina handhjälper som hon går lite för mycket på, och det kan vi likagärna pyssla med inne – eller i skenet från gatlyktorna.

Istället blev det mer roligheter för lilla Rhiva! Vi åkte nämnligen in till Linköping för att miljöträna och handla på Djurkompaniet. Himla skojsigt! Rhiva undrade direkt vad vi skulle göra för något kul när jag lyft ut henne ur bilen. Vi har inte varit på Djurkompaniet sedan de flyttade, och jösses vad fint det var i deras nya butik. Stora fina ytor och massa spännande saker att undersöka. Rhiva fick även hälsa på en lugn och snäll gammal schäfergubbe. Lite läskigt med en främmande stor hund, men så fort han vände bort huvudet så började hon göra lekinviter.

I kassan stod Hanna, en gammal klasskamrat till mig, som bjöd Rhiva på godis. Medan Rhivas stod med tassarna uppe på kassadisken och smaskade så släppte jag kopplet och gick och hämtade en påse leversnittar. Förutom korv så är det torrfoder som hundarna vunnit som används mest när vi tränar, och det börjar ta slut nu så leversnittar kommer de säkert tycka är extra gott! Rhiva lyckades tydligen charma in sig hos Hanna, så när vi skulle gå fick Rhiva ett grisöra som hon så stolt bar ut till bilen.

Innan vi åkte hemåt tog jag ett varv inne på Ikea och handlade. Sedan gick jag och Rhiva en promenad runt parkeringen så att hon fick rasta av sig. Nyttigt med en promenad mitt i smeten bland folk, bilar och bussar. Eftersom att allt annat funkat så fint idag så provade jag att låta Rhiva gå lös från bilen. Framme vid gräsmattan fick hon syn på en skata som hon frös emot. Jag sa bestämt ”Nej!” och ropade på Rhiva, som gjorde ett skutt framåt men valde att följa med mig istället. Duktigt! Det kändes lite som att hon hade en konflikt mellan sig själv och sina ben, där benen ville vara olydiga springa iväg medan hon själv ville göra rätt… Skönt att det var jag och Rhiva som vann och benen förlorade.

21 oktober, 2012 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Rolig dag för den lilla”

  1. Sara och Lhyra:

    Kul att läsa om er träning!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: