Blodbiten

Rhiva är en ganska bitig hund, som gärna tar till tänderna när man busar med henne. Hon har heller ingen större koll på var hon sätter tänderna vid kamplekar, så när vi tränar och hon är på väg in till mig i full fart med ena leksaken för att byta till en annan så brukar jag släppa precis innan hon klipper den. Idag blev det dock en rejäl missbedömning, och hon tog hela min hand. Satan i helvete vad ont det gjorde! Det gick hål i pekfingret som började blöda och nu är blått och svullet.

Med blodig hand fortsatte vi träningen och Rhiva fick nöja sig med att byta mot en död leksak, som jag släppte när hon var en bit ifrån mig. Ställande och apporteringen var förresten vad vi tränade på under förmiddagen. Har blivit mycket ställande ett tag nu, så i nästa vecka blir det att lägga fokus på något annat moment. I apporteringen är det gripandena vi tränar på, där vi inte riktigt lyckas få bort tassarna från apportbocken. Både i fart och i stillastående så bara måste hon putta till apportbocken, antingen med tassarna eller nosen innan hon tar den.

Efter ett antal uteblivna belöningar och fortsatt petande på apportbocken så provade jag att lägga den mot vårat staket, och då blev det skillnad direkt. Provade även att hålla kvar Rhiva i stående, kasta apportbocken mot staketet och släppa iväg henne – inga tassar! Att lägga/kasta apportbocken mot en ”vägg” kommer jag fortsätta med ett tag, så får vi se om jag lyckas ändra hennes tanke.

På eftermiddagen blev det varsitt kort träningspass för alla tre. Som vanligt freestyle med Thyra och rallylydnad med Lhine. Rhiva som alltid brukar vara först fick vara sist idag, och var helt i taket när det äntligen var hennes tur! Det mest orättvisa i hennes värld är när de andra får träna, även om hon har fått träna först och är helt slut i huvudet.

Jag har börjat småpilla på några freestyletricks med Rhiva, så på hennes eftermiddagspass blev det snurrar åt båda hållen, slalom samt backande runt mig. Hon är jätteduktig och tycker det är superkul! Förutom de rörelserna vi tränar på nu så ska jag lägga till backande också, sedan har vi vad vi behöver till ett klass I-program. Vad vi ska ha för låt är redan klart, hoppas jag iallafall. Den finns inte på Youtube så jag måste försöka klura ut hur jag ska få den på fil…

11 oktober, 2012 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “Blodbiten”

 1. Sara och Lhyra:

  Du kan ju alltid ladda ner låten från piratebay om den finns där?
  Freestyle verkar så jäkla roligt, skulle väldigt gärna lära mig mer inom den grenen. Har du nå bra tips på hur jag kan lära in backandet? Vore en kul grej bara.

 2. Katarina Axelsson:

  Hej Sandra! Fick tipset av Lillemor att lägga
  apporten i en liten låda med( ca 1 dm höjd)
  Fungerar bra för att få bort tassar på före
  gripandet. Du har säkert kanske redan testat .
  Ezra är oxå bra på att anv. tändera, fått en
  del ”goa” nyp . / Katarina

 3. Anna @ Rocktassar:

  Åhh ser fram emot att se er dansa 🙂 =)

 4. Sussie:

  Om du har Firefox så finns det ett tillägg som heter Youtube Downloader, där du kan välja mellan att ladda ner youtubefilmen som filmklipp eller ljudspår 😉

 5. Emma o Sasha:

  Kul med en hund som är så ivrig att tänderna hamnar snett ibland, det måste vara ett bra betyg på att man lyckats med leken. =D

  Sv: Haha, ja visst var det snyggt ramlat? Höjer man volymen hör man ett sus från publiken, höll på att skratta ihjäl mig när jag hörde det första gången.
  Vi får se hur det blir med tävling, jag har lovat mig själv att hålla kraven utanför Agilityn. Tanken med detta är ju att stärka mitt och Sashas samarbete, så det ska gå bättre i lydnaden 😉

 6. Mia:

  SV: Jag fattar verkligen inte vad folk får ut av att försöka trycka ner andra :(. Känner de själva sig bättre då?

  Nä, det enda rätta att göra (hur svårt det än kan vara) är att låta det rinna av en och inse att det bara är små små människor som försöker sänka andra!

 7. Kristin:

  Ska bli spännande att se dig och Rhiva i action på Freestyle banan sen 🙂
  Hon verkar vara en bitsk dam 😉 Som jag brukar säga… ”ju fler blåmärken dessto bättre hund!” 😉
  Ha en underbar helg.

 8. Gabbi, Edwin & Nixon:

  Hahahaha förstår dig! Nixon har gett mig både det ena och det andra.. Blåmärke, fläskläpp, you name it 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: