Underbar dag med spring och bad!

Vi åkte ner till Lennys föräldrars sommarställe igår när jag kom hem från jobbet, och idag har hundarna både fått springa lösa på ett av de stora fälten och badat. Hur härligt som helst!

Det är inte ofta jag släpper Rhiva lös och bara låter henne springa, då benen är snabbare än hjärnan, men idag hade Lenny lovat att följa med ut med hundarna så då åkte vi bort till ett stort klöverfält där alla tre fick springa lösa tillsammans. Det var så härligt att sitta där på fältet, med kameran i ansiktet, och se hundarna röja omkring. Rhiva hon sprang och sprang och terroriserade dom andra tills hon inte orkade mer och lufsade iväg och satte sig i skuggan.

Senare på eftermiddagen tog vi bilen ner till badplatsen, där jag och Rhiva tränade på avlämningar från vattnet. Det gick först inget vidare, när jag kastade ut dummien så långt att hon fick simma, men mycket bättre när vi stod längre upp på land och jag lät den landa nära vattenkanten. Rhiva är vild, galen och när det går för fort blir det fel, så jag måste tänka på att vara hennes motsats.

När hon kommit in med dummien fick hon sitta vid min sida en stund innan jag kastade i den igen och sedan fick hon sitta kvar en stund till innan jag skickade iväg henne. Efter en rad fina avlämningar kastade jag dummien längre ut så hon fick simma också, och dummiesarna lämnades i handen.

Thyra och Lhine fick också komma ut ur bilen och bada en stund när vi tränat klart. Medan Lhine och Rhiva brottades i vattenkanten kom Thyra ut till mig på bryggan, och råkade hoppa i på fel sida där det är en jättetjock vass som de knappt kan ta sig igenom. Medan jag höll på och dra upp Thyra så kom även Rhiva ut på bryggan och plumsade i. Som sagt, benen är snabbare än hjärnan. Hon hade halsband på sig så det gick snabbt och lätt att dra upp henne, så hon hann nog inte märka vad som hände för sen hoppade hon efter Thyra på rätt sida av bryggan.

25 augusti, 2012 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Underbar dag med spring och bad!”

  1. Angelica:

    Haha, verkar vara full fart på henne! 😀

  2. Johanna, Majken & Ester:

    Vilken superfin bild!! Verkligen något att förstora och hänga på väggen!

  3. Anna&Trion:

    Härlig dag! 😀 Benen snabbare än hjärnan.. låter väldigt bekant..

    Haha ok, lite skillnad i priset då 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: