Härlig lydnadsträning!

Under eftermiddagen/kvällen har jag, mamma och Emma varit och tränat lydnad tillsammans på Linköpings brukshundklubb. Mamma och jag träffades lite tidigare för att hinna träna med några hundar innan Emma kom. Vi började med Lhine som fick vad man skulle kunna kalla för motivationsträning av dirigeringsapportering, dum-zätat och sitt i grupp. Godis på en riktningspinne bakom konen och sedan dirigering till godisburk, som Lhine även apporterade in.

I dum-zätat tjatade mamma ”Kommendera!” och ”Vänd!”, men Lhine lyssnade fint på mig och gjorde även rätt skiften. Däremot vred hon sig i ställandet och startade för tidigt från läggandet, men det petar vi i nån annan dag. Sittande i grupp fick Lhine göra med Ingrid. Jag kommer inte ihåg hur länge de satt, men både jag och mamma stod synliga. När momentet var slut skickade jag Lhine till godisburken med köttbullar som vi gömt utanför planen.

Rhiva fick köra 2 x 5 minuter, där mamma körde ett pass med Hicka emellan. Mamma hade med Hicka in på planen som störning, och det var bara en gång som inte Rhiva kunde motstå störningen. När vi avslutat första passet och jag kastade iväg bollen för andra gången, då tyckte hon att hon kunde passa på och hälsa på Hicka.

Det som vi tränade på var position/fritt följ och ställande under gång. Båda passen gick jättebra, och både mamma och Emma tyckte att Rhiva har en fin position i fotgåendet. Så då är det väl bara att fortsätta att pyssla så som vi gör. Förutom att Rhiva var jätteduktig när hon arbetade så är jag även jättenöjd över hur länge hon orkade hålla fokus. Minsta lilla störning har ju varit stor störning för lilla virvelvinden… Hoppet växer!

1 augusti, 2012 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: