Färdigtävlat?

Många gånger är ålder bara en siffra, men ibland måste man faktiskt vara realistisk. Thyra har fyllt 8 år och är ingen ungdom längre. Det syns inte, det märks inte, men det är något jag måste börja ta hänsyn av. I höst har jag exempelvis planerat att hon ska genomgå en ordentlig veterinärundersökning samt få en liten renovering, vilket kommer innebära några mindre operationer. En vårta som togs bort på ena ögonlockskanten förra året har kommit tillbaka och så har jag hittat två små knölar på henne.

I och med detta har jag även funderat lite på vårat tävlande inom freestylen. Operationerna kommer både ge viss tids vila samt karenstid, så förmodligen är vi färdigtävlade för i år. Om ungefär en månad är det en tävling här i Linköping, som jag har blivit lite sugen på att anmäla till, men vi får se hur det blir med den. Vi har ju fortfarande ingen ny låt och så finns det ett annat stort frågetecken som blir avgörande för om jag kommer anmäla eller ej. Vi behöver inte tävla mer i år, utan det skulle bara vara för skojs skull, så det beror lite på vad jag får för svar på mitt frågetecken…

Tidigare har jag bara kört på utan att fundera så mycket på vårat tävlande, men nu känner jag liksom att jag vill spara lite på Thyra. Så som det ser ut just nu ligger Thyra 4:a på listan för Årets freestylehund, vi är kvalade till Agria Freestyle Elite Challenge samt ligger 5:a på kvallistan till freestyle SM 2012. Jag känner faktiskt inget behov av att vi behöver klättra på någon av listorna, utan är jättenöjd med vad vi har lyckats prestera under vårat första år i klass III!

Så, kanske är vi färdigtävlade för i år och börjar nästa tävlingsår med just AFEC och freestyle-SM som går av stapeln under My Dog 2013 i januari. Det ser vi fram emot!

9 augusti, 2012 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Färdigtävlat?”

 1. Åsa o toktassarna:

  Och jag som tänker att freestyle är en sport som gamla agilityhundar kan syssla med när de slutat tävla agility när de är runt 10-11 år…

  Svar: Det beror väl lite på klass och rörelser. Thyra gör ju en del rörelser där en olycka kan hända så lätt, och hon har ju även väldigt bråttom många gånger. Klass I kan ju en gammal skrutthund dansa runt i, men högre upp kan det ju bli begränsat p.g.a rörelser hunden inte kan utföra. Min tanke är att jag vill spara på Thyra just för skaderisken, nu när vi som sagt inte behöver tävla något mer i år.

 2. Sandra:

  Åh en kort stund trodde jag att du funderade på att pensionera Thyra helt och blev lite ledsen eftersom jag vet att det skulle finnas en trist anledning isf. Men färdigtävlat för i år låter väl klokt om det finns stora tävlingar nästa år att lägga fokus på. 🙂

  Hoppas op går fint och att ditt frågetecken rätar ut sig till nåt positivt!

 3. Anna&Trion:

  Oj oj, du kan verkligen vara nöjd! =) Hoppas op går bra för Thyra <3

 4. Nathalie och Ayax:

  Jag tycker att det låter klokt att pausa Thyra lite i fs just nu! Ni ligger ju jättebra till, och det är ändå inte jättemånga tävlingar kvar. (det kommer vara 2/3 till i Linköping, 9/9 och typ 31/10 men den senare är bara FS3,HtM3 och FS2, den vet du väl om va?? ev kommer en med dom andra klasserna i nov också… Rhiva debut kanske?).

  Men ska du strunta i heelworken också? Du ska väl vara med med Lhine på våra hemma tävlingar? Rhiva?

  Hoppas iaf att vi fortsätter träna ihop i höst! 🙂 Vore roligt att bolla om nytt program till Thyra, Ayax nya ska också börjas arbetas med! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: