Då fortsätter vi…

Ja, idag har äntligen fortsättningskursen hos Heléne dragit igång! Det blev mest teori idag, men eftersom att vi bara är fyra stycken så fick vi nästan en kvart var att träna. De kommande tillfällena ska vi själva få bestämma vad vi vill träna på, men idag blev det fotgående för allihopa.

Rhiva och jag var först ut, och idag gick det jättesmidigt att ta henne från bilen och in till planen. Jag valde att ha koppel på henne, men det var inte många gånger som det blev sträckt så egentligen hade jag nog inte behövt ha det. Tror det var två gånger som hon var på väg ifrån mig, och det var liksom under pauserna.

När vi startade upp var hon lite nyfiken på publiken, men jag känner fortfarande att så länge hon bara tittar så är det okej. Vi gjorde så som vi brukar träna hemma, och gjorde först några ingångar till sidan, starter och så släppte jag kopplet och gick iväg så att hon fick söka upp min sida frivilligt. Heléne tyckte att Rhiva hade en fin position och att vi ska fortsätta träna så som vi gjort, men även att jag kan börja lägga på ett kommando.

Fick även tips på hur jag kan variera när jag belönar henne, inte bara att jag varvar godis och leksak utan hur hon får ta dom. Sittande, stående, att jag ibland kastar iväg en godis eller att hon får jaga efter godisen runt mina ben.

Vad vi väljer att träna på under nästa tillfälle vet jag inte än. Det är ju två veckor kvar tills dess, och under den tiden hinner vi ju träna en hel del. Jag får se lite hur långt vi hunnit komma och om vi stöter på några problem under vägen. Mitt mål är iallafall att vi ska börja närma oss start i klass I när kursen är slut i slutet av september. Vi kanske inte alls kommer att nå det målet, men har man inga mål kommer man ju ingenstans.

7 augusti, 2012 | 7 kommentar »

7 kommentarer till “Då fortsätter vi…”

  1. Nadia Heiman:

    Men vad du och Rhiva är duktiga! Ja, du och alla dina hundar är ju det. ;D Få se om jag också kan komma så långt med mina hundar att vi startar i ettan. =)

  2. Thina o dogs:

    Men Sandra nu ger du mej prestations ångest. Mål för start redan. (tack för att du sporrar mej)

  3. Helene o grabbarna:

    Det såg jättefint ut och ni är snart nog klara för att komma ut och erövra banorna:-)

  4. Ingela, Zeb, Indy:

    Åh vad kul det låter!!

  5. Anna&Trion:

    Åh vad jag blir kurssugen… Skulle också vilja gå kurs för Helene… kanske hon har ngn helgkurs i höst? *hoppas* Ska kolla hennes hemsida!

  6. Emma o Sasha:

    Önskar jag bodde närmare Linköping så jag också kunde gå på massa kurser hos Heléne.

  7. Sandra:

    Blir avis! Vill också gå en sån bra kurs!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: