BIS-brudarna

Ja, jösses vilken dag det blev för oss på Åtvidaberg HK:s inofficiella utställning! I valpklass 4-9 månader mötte Rhiva två andra tikar av utställningslinjer, och jag visste inte alls hur vi skulle bli placerade. Det var visserligen samma domare som blev helförtjust i Rhiva på den inofficiella utställningen i Västervik i mitten av maj, men på 2 1/2 månad kan det hända mycket.

Rhiva vann klassen med HP och blev BIR-valp med jättefin kritik! Även Thyra var anmäld idag, och debuterade i veteranklass. Hon tyckte såklart att det var superkul att få komma ut och visa upp sig. Hon står ju inte speciellt still, utan trampar och stampar, men vad gör det? Charmigt. När bedömningen var klar fick vi springa två extra varv. ”Tänk om det fanns fler veteraner som rörde sig såhär, det skulle jag vilja se.”. Kul att få visa upp vad domaren tycker är ett gott exempel. Thyra var ensam i klassen, så hon vann klassen, fick HP och blev Bästa veteran.

Så snart bedömningarna var klara så drog finalerna igång. Efter gruppfinalerna var det dags för BIS-veteran, så jag stod beredd med fel hund. Fick snabbt byta och borsta till Thyra innan vi sprang in i ringen. Veteranfinalen dömdes av domaren från den andra ringen, så Thyra fick ta ett kort varv i ringen innan det var dags för placering. Tyvärr blev det inget varv tillsammans med de andra veteranerna, men Thyra stod kvar mot en schäfer. ”Här har vi en 8-årig golden mot en 12 1/2 år gammal schäfer…”. Jag trodde såklart att schäfern skulle vinna med sin beundransvärda ålder. ”… men det hjälps inte, för det blir golden som vinner. Hon är skitsnygg!”. Woho! På sin debut i veteranklass blir Thyra Best In Show!

Vi fick så mycket priser att jag inte kunde få med allt ut på en gång, men Annelie var snällt och ryckte in och hjälpte till att bära så jag kunde byta hund direkt till valpfinalen. Jag vet inte hur många valpar det var, men många var det eftersom att det inte hade varit några gruppfinaler innan. Här dömde båda domarna, och gick igenom alla valpar som de inte dömt innan. Efter att alla fått ta ett varv tillsammans runt ringen så började de plocka ut sina favoriter, och Rhiva var en av dom.

Sedan fick vi springa, ställa upp, springa ställa upp. Rhiva skötte sig bättre än hon någonsin gjort, och stod jättefint och rörde sig ledigt i löst koppel runt ringen. Annars brukar jag få strama upp henne för att försöka ha lite ordning på rörelserna. Vi var kvar bland de fyra sista som skulle placeras, och till slut var det bara Rhiva och en border terrier kvar. ”Upp hit vill vi ha en golden, för det blir den som vinner idag!”. Tjoho, vad roligt! Rhiva blev också Best In Show! Fasen vad kul!

Här kommer dagens fina kritiker:

Utmärkt valp. Bra skuret huvud och uttryck. Utmärkt hals. Stark
överlinje. Välkroppad för sin ålder. Stabil benstomme. Utmärkta
vinklar. Bra tassar. Bra pälskvalitet. Rör sig utmärkt. Välvisad.

Excellent veteran. Välskuret huvud och uttryck. God prägel. Utmärkt
hals. Korrekt överlinje. Välkroppad i god kondition. Stark benstomme.
Korrekta vinklar. Fasta tassar. Korrekt pälskvalitet. Rör sig som en
unghund med bra steg och god spänst. Flott visad.

Inge E:son-Thoor.

4 augusti, 2012 | 23 kommentar »

23 kommentarer till “BIS-brudarna”

 1. Emma o Silla:

  Härligt! Vad kul! STORT Grattis! 🙂

 2. Ann-Sofie:

  Finaste flickorna <3 <3

 3. thina o flock:

  GRATTIS. Känns dock lite konstigt att tänka sej Thyra som veteran. Hon är ju gladare, snyggare o smidigare än någonsin…..

 4. Gunilla:

  Ett stort Grattis till er alla.

 5. Annelie:

  Stort GRATTIS igen! Vilken dag ni fick, underbart! Kram

 6. Gabbi, Edwin & Nixon:

  Vilka tjejor du har! GRATTIS 😀

 7. Maggan & CO:

  WOW, STORSLAM!!! 😀 😀 😀
  Finaste flickorna! <3

 8. EmmaoLoke:

  Åh gud vad roligt! Stort grattis till er! :D:D

 9. Nadia Heiman:

  Fy så roligt! GRATTIS till Thyra och Rhiva! 😀

 10. Sara och Lhyra:

  JÄTTEGRATTIS! Fy tusan så roligt 😀

 11. Lovisa, Inja & Fendi:

  Tack för grattis och grattis själv 😀

 12. gunela:

  Varmt Grattis!
  Lite xtra kul när det var Inge E-son Thoor som dömde 😉 han är du ”riktig” grupp 8 domare!

 13. Paulina:

  Grattis! Dom är superfina, så det var dom värda 🙂

 14. Sussie:

  Stort grattis!!!

 15. Zandra, Lova & Lystra:

  Vilkten grej alltså! 🙂 Grattis till båda tjejerna. Nu har verkligen Rhiva växt om sin mormor iaf 😀

 16. Nathalie och Ayax:

  Jösses! Vilken dag! Stort grattis!! 🙂

 17. Rita Rasmussen:

  Grattis med dobbel BIS 🙂

 18. Linda:

  Grattis! Vilken dag!!

 19. Sandra:

  Stort grattis till storslam!!!’

 20. Johanna, Max & Java:

  Stort grattis!

 21. kicki och wilmer:

  stort grattis

 22. Anna:

  Oj! Vilken dag! Wow!
  Grattis! 🙂

  Ps. Vilkey härligt ljus på bilderna!

 23. Dessi & Teddie :):

  Stort grattis! 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: