7 x 5 minuter

Tanken var att hundarna skulle få träna 2 x 5 minuter var, men Rhivas första 5 minuter svischade förbi så fort att hon fick två pass på en gång, och ett till sen när Thyra och Lhine fått sina pass. För Thyra och Lhine blev det alltså 10 minuter och Rhiva 15 minuter, så nu är det en valp som är rejält trött. Dessutom fick hon hämta 6 stycken enkelmarkeringar som Lenny kastade åt oss på gräsmattan utanför när vi kom hem från jobbet.

Rhiva var väldigt speedad och träningssugen när vi klev innanför dörren, medan jag kände att jag behövde få vila en stund innan vi gick ut och tränade, så då tänkte jag att vi kunde prova några enkelmarkeringar för att låta henne få ur sig lite energi. Rhiva var superduktig! Jag lade kopplet runt henne och släppte ena änden när jag skickade iväg henne, och det var raka vägen ut och in i full fart på de fem första. På den sista, som kastades lite svårare, tog hon en liten lov bort till Lenny när hon plockat upp dummien, men när jag blåste två korta så vände hon direkt.

Efter en stunds slappande i soffan framför två avsnitt av 24 så gick vi sedan ut och tränade. Började som sagt med Rhiva, som fick ett pass med läggande under gång och fritt följ. Det är de två momenten som vi lagt mest energi på nu, och tycker att läggandet har börjat lossna lite grann. Vi har lång väg kvar till färdig moment, men efter några repetitioner nos mot näsa så provade jag att säga ”Ligg!” när hon bredvid mig. Svårt tyckte Rhiva, men när hon lyckades så vräkte jag iväg bollen bakåt. Upprepade samma sak en gång till och sen ringde timern.

Lhine och Thyra fick varva sina 5 minuter, och Lhine fick först träna rallylydnad och sedan fjärr och några skick till rutan med korv på riktningspinnen. Medan jag satte upp rutan fick hon dessutom göra ett sittande. Thyra fick köra freestyle under båda sina pass. Vi har förresten blivit tillfrågade att ha en uppvisning under nästa månad, och tills dess ska vi göra ett nytt program. Har några låtar jag funderar på, och det ska bli kul att göra ett program där jag inte behöver tänka klass III utan kan göra precis hur vi vill.

Under Rhivas sista pass fick hon springa till rutan några gånger, och först fattade hon såklart ingenting. Jag visade att jag lade godis på riktningspinnen, men ändå sökte hon av marken flera gånger innan hon till slut sprang raka vägen. Sedan fick hon gripa apporten från mina händer ett par gånger. Klass I-apporteringen har jag liksom glömt bort lite, men det momenten ska väl gå snabbt att lära in.

15 augusti, 2012 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “7 x 5 minuter”

  1. Matilda:

    Smart med timer, tror jag lånar idén 🙂

  2. Nathalie och Ayax:

    Wohoo! Vad roligt! jag är redan superpepp på att ses och snacka program!! 🙂 Nästa vecka??

  3. Sara, Zombie, Ikaros och Ozzy:

    Vad duktig du är! Jag ska också sätta upp tider som du gör för jag inser nu när jag har Zombie att tiden går väldigt fort och det är inte rättvist mot den stackars valpen att köra för länge 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: