Två lydnadsdagar i ösregn

Både igår och idag har vi varit ett gäng Höstglädjare som träffats och tränat lydnad tillsammans. Igår träffades jag, Emma och Silla, Emma och Sasha samt Sara och Lhyra ute i Hälla för träning tillsammans med mamma på hennes lilla inhängnade lydnadsplan. Hopphindret som mamma fick i av mig, Lenny och min lillebror i födelsedagspresent för en månad sedan gjorde att planen såg riktigt proffsigt ut.

Idag kunde inte Emma och Silla vara med, men vi övriga bestämde igår kväll att vi skulle ses idag igen för att träna och den här gången på Linköpings brukshundklubb. Förutom bra lydnadsträning så blev det även väderträning då himlen fullkomligt öppnade sig igår och dränkte oss, och självklart så kom det en skur även idag. Blött och kallt blev det, men annars gjorde det inte så mycket. När man sitter inne så lockar det inte att gå ut och träna i regn, men om det kommer när man redan är igång så kör man bara.

För Lhines del blev det mest träning av sittande i grupp, och igår gjorde hon precis som på tävling och lade sig ner efter en stund. Tre gånger gjorde hon det, men vi avslutade sen med två bra sittanden där vi kunde springa till belöningsburken som vi lagt ut tillsammans. Ena gången vid sidan om planen och andra gången bakom planen. Utläggandet av belöningsburken ska bli en ny rutin inför gruppmomenten.

Idag gjorde vi ett sittande i grupp, där Lhine satt tiden ut, och när momentet var slut så sprang vi tillsammans till belöningsburken som vi gömt framför planen. Lite mer träning blev det, och vi passade på att träna dirigerings- och vittringsapportering när vi hade medhjälpare på planen. Vittringen blev verkligen superbra, då gräset var högt och Lhine verkligen fick använda nosen för att hitta pinnarna.

Rhiva fick ingen lydnadsträning, utan vi jobbade på något mycket svårare – att gå i koppel. Igår gick vi från bilen in till trädgården med mamma, Emma och Silla som störning. Det gick lite sisådär, även om det gick mycket bättre än vad det har gjort. Idag kortade vi ner avståndet mellan bil och störning, men hade istället mer störning med tre människor och tre hundar. Det blev täta, täta belöningar och det gick bara så bra! Vi passerade fram och tillbaka, gick slalom medan de andra bara stod still och provade även ett par möten. Ett fåtal gånger blev kopplet sträckt, men Rhiva kastade sig inte i kopplet och valde snabbt att vända upp mot mig igen.

Söta lilla mormor fick bara ligga i bilen idag, men igår fick hon lite freestyleträning med extrem störning då en lös Hicka hoppade omkring och också ville vara med. Idag tog vi träningen här hemma istället på eftermiddagen och körde igenom vårat program med den nya rörelsen till musik. Thyra lyssnade fint och hängde med direkt på vår lilla ändring. Det kändes jättebra, och som jag skrev i förrgår så blev det som en liten paus där jag kan samla ihop henne. Även om hon är uppe i varv så bromsas hon något då det är en långsam rörelse vi gör tillsammans. Förhoppningsvis resulterar det i lite mindre spring i benen på tävling…

12 juli, 2012 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Två lydnadsdagar i ösregn”

  1. Hanna:

    Skönt att höra att det inte bara är Xanté, som är mindre bra på koppelgående :). Har börjat träna utan och det går naturligtvis fint, men det är inte samma fina lugna hund när man har räddningssnöret på, som utan ;).

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: